Tumultbold

Kom hurtigt i gang

Beskrivelse

Deltagerne bliver delt i to lige store hold, som starter bag hver sin baglinje. Boldene starter på midterlinjen. Der bliver sat to spil i gang samtidig, fodbold og basketball. Fodboldspillet spilles med indendørs regler: ingen kropskontakt og bageste mand står (må parere med hænderne, men ikke tage bolden op). De to hold scorer i hver sin ende på langs af banen (i håndboldmålet i en hal). Basketball spilles også uden kropskontakt, max. ét skridt. De to hold scorer i hver sin basketballkurv diagonalt på banen.

Udvidelser i spillet:

  • Indsæt en stor terapibold, som kun må trilles på jorden med hænderne. Der scores i hver sin ende, ved at få bolden ned bag baglinjen på modstanderens banehalvdel. Man kan score fra stolpen af håndboldmålet og ud til hjørnerne – altså ikke inde i målet.
  • Indsæt to tennisbolde som må kastes mellem medspillere indtil bolden er blevet fragtet ned på modstanderens banehalvdel. Her skal den lægges på toppen af en opstillet kegle. Man må ikke bevæge sig med tennisbolden – kun aflevere.
  • Indsæt en amerikansk fodbold, der må løbes fremad på banen og afleveres bagud. Den scores ved at blive lagt i nettaget i håndboldmålet. Hvis man bliver rørt på skulderen af en modstander, mister man bolden, og skal lægge den på gulvet.
  • Indsæt frisbee’s, der afleveres til medspillere, indtil den er nået op til hjørnerne på modstanderens banehalvdel. Frisbee’s scorer ved at blive kastet til og grebet af en medspiller, der er placeret inde i hulahopringen, der ligger i alle fire hjørner af banen.

Variationer

Indset flere bolde af samme slags, hvis der er mange deltagere.
Gør basketballkurvene levende af medspillerne på ens hold, hvor tre af ens medspillere holder hinanden i hænderne og danner en rundkreds, hvor bolden kastes igennem. Der kan scores overalt på banen.