Halli hallo

Kom hurtigt i gang

Beskrivelse

Alle deltagerne stiller sig på en række ved siden af hinanden, undtagen den, som er oppe. Denne står med front mod rækken og tænker på et navn. Han/hun spørger nu f.eks.: ”Et drengenavn med P?” – og kaster samtidig bolden til den første i rækken. Denne svarer f.eks. ”Per” og kaster bolden tilbage. Gættes der forkert, kaster spørgeren til den næste i rækken osv. Er det helt umuligt at gætte, må
spørgeren give et bogstav mere.

Når det rigtige navn gættes, slår spørgeren bolden hårdt i jorden eller kaster den højt op i luften og råber ”Halli!” – hvorpå han spæner af sted. Den, som gættede rigtigt, skal hurtigst muligt gribe bolden, og når han har den, råber han ”Hallo!”, og den, der løber, skal stoppe straks.

Den, som har bolden, må nu tage tre skridt og et spring, og derefter kaste bolden ned i den andens arme, der danner en ring foran kroppen. Hvis det lykkes, skal den, der har kastet, være oppe. Hvis ikke, skal den anden være oppe en gang til.

Variationer

Selvfølgelig kan man bruge meget andet end drengenavne, f.eks. pigenavne, dyr, lande, floder osv., men pas på ikke at gøre det for svært.