Aktiviteter til kropsbasis

Aktiviteter til kropsbasis

Vi har samlet aktiviteter og forløb, som du kan bruge på Skolernes Motionsdag eller resten af året i din idrætsundervisning. Aktiviteterne tager udgangspunkt i indholdsområdet kropsbasis og er udviklet i samarbejde med en række dygtige idrætsundervisere.

Naturlig Bevægelse (Natural Movement)

Naturlig Bevægelse (Natural Movement) er en ny trend i bevægelseskulturen, hvor man søger tilbage til rødderne. Naturlig Bevægelse går ud på at udforske, kultivere og optimere menneskets naturlige bevægelser. Naturlig Bevægelse handler hovedsageligt om styrke, koordination og kropskontrol og rummer derfor helt centrale elementer inden for Kropsbasis.

FÅ INSPIRATION TIL NATURLIG BEVÆGELSE (NATURAL MOVEMENT)

   

Svinetræning

Det er svinehård, effektiv træning - og indimellem roder man rundt på jorden og bliver beskidt. Svinetræning er en træningsform, som Jens Bojsen-Møller og Peter Løwenstein står bag, og med svinetræning for børn er den målrettet børn og unge. Undervisningsmaterialet er udviklet til elever fra 5. til 9. klasse. 

FÅ INSPIRATION TIL AT BRUGE SVINETRÆNING I UNDERVISNINGEN

   

Kamp og kultur

Center for Kamp og Kultur abejder med potentialerne i kampkunst og slåskultur. Centret formidler kampkultur, der skaber bevægelse, dannelse, læring og sundhed – og som samtidig er inkluderende og spændende at være i for målgruppen.

FÅ INSPIRATION TIL AT BRUGE KAMP OG KULTUR I UNDERVISNINGEN

  

Nycirkus

Nycirkus blander cirkus med bl.a. teater, dans og performance. Genren opstod midt i 1970’erne i Frankrig som en blanding af cirkus og teater. Nycirkus har udviklet undervisningsmateriale, der rummer inspiration og konkrete idéer til, hvordan du kan gennemføre et forløb i nycirkus i idrætsundervisningen, som lever op til Fælles Mål i idræt.

FÅ INSPIRATION TIL AT BRUGE NYCIRKUS I UNDERVISNINGEN

   

Friluftsliv på hjul

Under emnet "Friluftsliv på hjul" finder du en række spændende aktiviteter, hvor du med afsæt i skateboard, rulleskøjter eller løbehjul kan udvikle kropsbasis-elementer som balance. 

FÅ INSPIRATION TIL AT BRUGE FRILUFTSLIV PÅ HJUL I UNDERVISNINGEN