Ny Skole i Bevægelse

Jeg er interesseret
 • Bevægelse på Tværs

  Bevægelse på Tværs understøtter skoler, kommuner og uddannelses- og forskningsinstitutioner i netværksdannelse og videns- og erfaringsdeling.

  Bevægelse på Tværs
 • Skoleidrættens Forårsfestival

  Skoleidrættens Forårsfestival er et en-dags-arrangement med fokus på glæde og begejstring ved bevægelse.

  Skoleidrættens Forårsfestival
 • Få inspiration til bevægelse

  Modtag Dansk Skoleidræts nyhedsbrev, og få inspiration til mere bevægelse i skoledagen fra Dansk Skoleidræts mange projekter.

  Nyhedsbrev

Ny Skole i Bevægelse

Dansk Skoleidræt og Nordea-fonden står bag Ny Skole i Bevægelse. Programmets formål er at:

 • Skoleelever oplever glæde ved bevægelse og idræt og herigennem opnår et socialt fællesskab.
 • Bidrage til at implementere skolereformens krav om, at alle folkeskoleelever i gennemsnit skal have 45 minutters bevægelse om dagen.

Baggrunden for Ny Skole i Bevægelse er, at skoler og kommuner har brug for vejledning, inspiration og videndeling for at indfri skolereformens krav om 45 minutters daglig bevægelse.

Programmet består af to indsatser:

 • Skoleidrættens Forårsfestival: En tilbagevendende årlig begivenhed. Festivalen består af en række lokale aktiviteter, stævner og events for skoleelever, og målet er, at 40.000 elever skal deltage over en 3-årig periode.
 • Bevægelse på Tværs netværksmøder og konference: Et forum for videndeling, netværk og erfaringsudveksling om bevægelse i skolen, hvor kommunale embedsfolk og konsulenter inviteres til årlige netværksmøder og en afsluttende konference. Deltagerne mødes på tværs af deres respektive fagområder og forvaltninger inden for sundhed, skole og foreningsliv for at få ny inspiration med hjem til arbejdet med at understøtte skolernes implementering af den daglige bevægelse.

Læs mere om projektet på Nordea-fondens hjemmeside.