Forside/Aktivitetsdatabase/Battle i skoven

Aktivitet

Battle i skoven

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Boldbasis og boldspil Natur og udeliv

Øvrig Skoletid

Temauge/temadag

Primær formål og fokus

Trivsel

Klassetrin

6. – 7. 8. – 9.

Tid

30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

En skov, plantage eller måske en park er den perfekte ramme om denne aktivitet. Alternativt kan den foregå på skolens idrætsplads eller i skolegården. Battle i skoven udfordrer samarbejdsevner og strategisk fornemmelse – og så er det godt at være hurtig på fødderne.

 

Klassen deles i to lige store hold. Alle deltagere får to ”våben” hver. Våbnene er karklude, som vædes med lidt vand og rulles sammen, så man kan kaste med dem.

 

Inden kampen går i gang, er det en god idé, at underviseren gennemgår kortet for alle i fællesskab. Holdene får så to minutter, som de kan bruge til at aftale taktik. Herefter starter spillet på underviserens signal, og så er der erklæret krig!

 

Det gælder om at erobre fjendens fane – samtidig med at man beskytter sin egen fane. Man kan ”dræbe” sine fjender på modstanderholdet ved at ramme dem med et våben (en karklud). Hvis man selv rammes af et våben fra en modstander, er man død for en kort stund. Man skal gå ud til sidelinjen og tælle til 25, hvorefter man er med i spillet igen.

 

Vinderholdet er det hold, som erobrer modstanderfanen og bringer den ned til sin egen fane.

 

Et spil kan være hurtigt overstået afhængig af områdets størrelse og deltagerantal. Man kan fx spille til 3 points (1 sejr = 1 point), så der spilles flere spil, inden vinderholdet er fundet.

Søgning