Forside/Aktivitetsdatabase/Jeg melder krig mod

Aktivitet

Jeg melder krig mod

Aktivitetsinformation

Bevægelse i undervisningen

Historie

Primær formål og fokus

Forståelse og anvendelse

Klassetrin

6. – 7. 8. – 9.

Tid

10 – 20 min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Tegn en stor kridtcirkel. Den må gerne være et par meter i diameter. I cirklens midte tegnes en mindre cirkel, ca. 50 cm i diameter. Cirklen inddeles i lige så mange lande-felter, som der er deltagere. I hvert landefelt skrives landets navn. Opdel eventuelt eleverne i flere cirkler, hvis landene bliver meget små. 

 

Når øvelsen starter, står alle med den ene fod i deres landefelt – klar til at spæne afsted. Hvis Danmark skal starte, siger den som er ”Danmark” f.eks.: ”Jeg melder krig mod… Kina!” I samme øjeblik landet er nævnt, spæner alle væk fra cirklen – på nær Kina. ”Kina” skal ikke løbe væk, men spæne ind i midten af ringen og råbe ”STOP!” så snart han/hun har foden i midtercirklen. Alle andre elever skal stoppe. Nu tager ”Kina” tre skridt og en spytklat/et hop i retning af en af de andre. Det behøver ikke at være hen mod ham/hende, som meldte krig. Fra spytklatten/hoppet skal ”Kina” nu prøve at røre ved den anden. Begge må gerne sno og vride sig, ja endda lægge sig ned, men foden skal være på det rigtige sted. Hvis ”Kina” kan nå den anden, som fx kan være ”Finland”, må han/hun tage et stykke af ”Finlands” område tilbage i kridtcirklen. 

 

Når man skal tage land fra en anden, skal man stå på ét ben i midtercirklen. Herfra må man tegne en kridtstreg fra grænse til grænse og så langt, man kan nå uden at miste balancen. Dette stykke land er nu erobret. Hvis ”Kina” fx ikke kan nå ”Finland”, skal ”Finland” have et stykke af ”Kinas” jord på samme måde. 

 

Den, som må afgive land, skal nu være den, som melder krig. Når man erobrer land, skriver man sit lands navn/initialer i de erobrede områder. I stedet for at stå i midtercirklen må man gerne stå i landområder, man har erobret. 

 

Man kan blive ved, indtil et land er udslettet, eller indtil der kun er et land tilbage, som har erobret alle andre lande. 

 

Materialer: En pakke kridt. 

Søgning