Forside/Aktivitetsdatabase/Street basket

Aktivitet

Street basket

Aktivitetsinformation

Idrætsfaget

Boldbasis og boldspil

Øvrig Skoletid

SFO

Klassetrin

4. – 5. 6. – 7. 8. – 9.

Tid

10 – 20 min. 20 – 30 min. 30+ min.

Gem aktiviteten til
senere
Print aktiviteten

Basketbold og en basketkurv. Der spilles som minimum 1 mod 1, men holdenes størrelse kan justeres efter antallet af deltagere, så man spiller 2 mod 2, 3 mod 3, 4 mod 4 eller op til de normale 5 mod 5. Ved flere end 10 elever kan udskiftere eller en bane mere overvejes.

Da der oftest ikke er nogen dommer i Street basket, og man derfor dømmer selv, kræver det en hvis portion fair play og gensidig respekt. Der kan spilles ud fra følgende regler: Der spilles til et af holdene har scoret 16 point eller alternativt på tid i 16 minutter. Ved uafgjort afgøres kampen ved ’sudden death’ – dvs. det hold, der scorer først, vinder. Ved fejl får det hold, fejlen er begået imod, bolden fra midten. Hvis fejlen er begået i skudbevægelsen, tæller en eventuel scoring.
En spiller, som begår fejl, udvises – og kommer først tilbage på banen, når et af holdene har scoret. Når bolden erobres, skal man ud til sidelinjen med bolden for at starte spillet igen. Når et hold erobrer bolden, eller det andet hold har scoret, skal bolden ud og vende ved et bestemt punkt (med én spiller), før der igen må angribes. Hvis et hold afslutter uden at score, er det tilladt, hvis holdet får fat i bolden igen, at fortsætte angrebet uden at spille ud og vende. Man må tage ét skridt med bolden. Det er dog tilladt at pivotere (dreje rundt med ét ben i jorden). Ingen dobbeltdriblinger. Ingen kropskontakt. En scoring tæller to point

Søgning