Bobslæden

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Inden start deles elever ind i teams/hold med 4-5 i hver. Holdene placerer sig som "bobslæder" ved at stille sig på række efter hinanden med hænderne på den foranståendes skuldre. Alle spiller en aktiv rolle, men den forreste i rækken er styrmand i bobben fra start. Herefter sætter bobslæden i gang med en lille prøvetur, hvor styrmanden - forreste kører - styrer sin bobslæde (rækken af 4-5 personer) rundt imellem de andre bobslæder. Bobslæden kører, når alle i rækken går i hurtigt tempo eller "smålunter" afsted. Efter en kort prøvetur stoppes bobslæderne, og underviseren introducerer kommandoerne, der er styrende for øvelsen.

Underviseren har 4 kommandoer:

 • Change (skift): styrmanden slipper sin plads og lader sig falde tilbage og bliver den bagerste i bobben.

 • Switch (byt): person nummer 2 og person nummer 4 i bobben bytter plads.

 • Rotate (roter): alle 4-5 mand i bobben drejer rundt 180 grader og kører dermed i modsat retning; nu med bagerste mand som styrmand.

 • Loose caboose: bobben opløses helt, og der findes sammen med en ny gruppe.

 

Variationer

Der kan efterhånden, som eleverne kender øvelsen og bliver let øvede, sættes flere kommandoer sammen ad gangen. Tempoet i kommandorækken kan også øges gradvist. Der kan ligeledes eksperimenteres med at lade bobben køre baglæns; at alle på holdet inkl. styrmand går baglæns.

 

Download hele øvelsen som pdf her.