Busbillet

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Hele klassen stiller sig i en rundkreds. Det handler i første omgang om at få skabt en ramme om øvelsen. Alle skal nå deres bus. Det er øvelsens omdrejningspunkt og præmis. Bussen holder for alles vedkommende lige på den anden side af rundkredsen; lige over for hver enkelt elev i synsretningen. MEN for at nå dertil skal alle elever gennem det samme punkt i midten af rundkredsen. Punktet ligger lige i rundkredsens centrum. Byg gerne op til øvelsen med en lille fortælling om en morgen, hvor du/man har haft svært ved at nå bussen. Jo mere beskrivende, jo bedre.

Cirklens – rundkredsens – centrum skal markeres med et kryds med kridt. Underviseren tæller ned fra tre, og alle elever skynder sig nu alt hvad de kan gennem punktet i rundkredsens midte og over til ”deres ventende bus” på den anden side, hvorefter rundkredsen reetableres. Det giver helt sikkert en masse grin og sammenstød.

Pointe: Alle processer – ikke mindst innovative – handler om at bevæge sig fra orden over kaos til en ny orden eller forståelse på et højere niveau. Eleverne bevæger sig fra orden (cirklen) gennem kaos (klumpen i midten) til en ny orden (en ny cirkel).

 

Variationer

 • Bed eleverne om hver især at holde en fiktiv busbillet i den ene hånd og en fiktiv håndtaske i den anden hånd.
 • Bed eleverne krydse cirklen i slowmotion – alle skal fortsat gennem det samme punkt i midten.
 • Eleverne kan også lave en valgfri, synkron aktivitet, hverdagsbevægelse eller lignende, inden cirklen krydses.

 

Download hele øvelsen som pdf her.