Fingerlegen

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Ved første øjekast er denne øvelse fuldstændig nonsens, men den skal med garanti nok give et godt grin og en lille udfordring.

Deltagerne stiller sig i en rundkreds. Alle holder venstre håndflade frem foran sig. Højre hånds pegefinger placeres nu midt i/på venstre håndflade, og på ”NU” skal venstre hånd forsøge at fange højre pegefinger, mens pegefingeren forsøger at ”stikke af” fra venstre hånd. Tal øvelsen lidt op, skab en stor forventningsramme for eleverne, så selve situationen bygges op og fremstår mere eller mindre tåbelig, når der råbes ”NU”.

De fleste vil synes, at det er en tåbelig fangeleg, men hvis eleverne så i stedet holder venstre håndflade over mod naboen (til venstre for) og samtidig placerer højre pegefinger i den anden nabos hånd (til højre for), giver det pludselig mening. Så skal man ikke fange ens egen finger, men naboens. Samtidig skal man koordinere og forsøge at undgå selv at blive fanget til den anden side. To forskellige opgaver og koordinationer på én gang.

Variationer

Skal legen gøres sværere; ja, så kan man jo skifte hænder undervejs.

Brug en tabel, hvor der fanges på alle de tal, der er med i tabellen. Fx. 3-tabellen, hvor der tælles 1-2-3 (fang), 4-5-6 (fang).

 

Download hele øvelsen som pdf her.