Formel 1-kast

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Eleverne stiller sig skulder ved skulder og danner en stor rundkreds. Herefter inddeles de på skift i 1'ere og 2'ere, så der opstår to hold hele vejen rundt – 1 – 2 – 1 – 2 – 1 osv. Læreren giver nu to bolde, ærteposer eller andre genstande til henholdsvis en 1'er og 2'er, som står over for hinanden i rundkredsen. På et startsignal sættes ”Formel 1 opvarmningen” i gang. De to bolde sendes nu på holdene rundt i samme retning – med uret – i rundkredsen. 1'ere afleverer til 1'ere og 2'ere til 2'ere. Efter et par prøverunder stoppes opvarmningen, når bolden når frem til den 1'er og 2'er, der først startede med bolden.

OBS: Det er vigtigt, at afleveringsrækkefølgen holdes, så alle på holdet modtager og sender bolden/genstanden videre, så ingen springes over.

Nu gælder det – ”Formel 1 kast” sættes i gang. På startsignalet sendes boldene igen rundt – med uret – på holdene. Det hold, der først får deres bold til at overhale den anden, er vinder af runden. Tabes bolden, skal den samles op af personen, der tabte den, inden den sendes videre. Ingen må røre eller bevidst ”genere” modstanderholdets bold.

 

Variationer

Efter at have dystet et par runder ”med uret rundt”, sendes bolden/genstanden den modsatte vej rundt; ”mod uret”.

Efterhånden som holdene får fart på omgangene, kan man indføre, at bolden på et signal fra læreren skifter retning og sendes modsatte vej rundt.

 

Download hele øvelsen som pdf her.

Øvelsen er indsendt af Peter Vestergaard, Sundhedskonsulent - Bevægelse og røg, Vejle Kommune.