Gæt, hvad jeg mimer

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

I grupper af ca. 4 pers. stiller eleverne sig på en række bag hinanden med en meter i mellem sig.

Nr. 3 i rækken vender sig og har front mod nr. 4 (den bagerste i rækken). Nr. 4 laver en serie af bevægelser eller mimer noget til nr. 3. Fx kan nr. 4 mime forskellige idrætsgrene, erhverv, dyr, en nisse der spiser risengrød eller en der starter sin motorcykel og kører derudaf.

Nr. 3 i rækken vender sig nu om mod nr. 2, som også vender sig om, så de har front mod hinanden. Nu skal nr. 3 forsøge at mime det samme videre. Det samme gentages mellem nr. 2 og 1 i rækken. Det er vigtigt, at man ikke taler sammen, mens man mimer bevægelsen.

Nr. 1 skal vise bevægelsen til alle de andre og samtidig gætte, hvad den bagerste (nr. 4) forsøgte at mime i starten.

Nr. 4 går nu ned og er den bagerste i rækken, så det nu er den der før nr. 3, der starter med at mime.

Variationer

Eleverne kan inden aktiviteten skrive bevægelser eller bevægelsesserier ned på nogle stykker papir, som I har en bunke at trække fra.

Underviseren, eller eleverne, kan finde på et tema eller en kategori, som bevægelserne skal handle om. Fx: idrætsgrene, lande, dyr eller noget fagligt.

I stedet for at vise bevægelserne med kroppen, kan man tegne på hinandens ryg.

Rækken kan være længere, hvis eleverne er tålmodige nok.

Du kan downloade øvelsen som pdf her