Hvem var det nu, det var?

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

En aktiv navneleg med ærteposer i forskellige farver, hvor op til 10 elever står i en cirkel. Der er tre ærteposer (eller bare sammenkrøllede sokker, tørklæder eller lignende) i spil, som kastes i samme faste mønster rundt eller på tværs i cirklen, så alle når at få ærteposen.

Regler og farvekoder:

 • Blå ærtepose: Man siger sit eget navn og kaster ærteposen videre. Når den blå ærteposes rute er godt indøvet, lægger man den ned og indøver en ny rute med en grøn ærtepose.
 • Grøn ærtepose: Den grønne pose kastes i en anden rute end den blå ærtepose, og her siges navnet på den, man kaster til. Man kan nu kaste både den blå og den grønne pose rundt i deres to ruter på samme tid. Når det kører, kan man sætte en rød ærtepose ind i legen.
 • Rød ærtepose: Denne ærtepose har sit eget liv omme bag ryggen og sendes rundt i urets retning. Når eleven mærker den, gives den videre bag ryggen, mens man kaster de andre ærteposer.

 

Variationer

Man kan starte med at sende ærteposerne rundt hver sin vej i kredsen. Så snart den kører, indøves to nye mønstre med den blå og den grønne ærtepose, hvor de også bliver kastet på tværs i rundkredsen.

 

Download hele øvelsen som pdf her.