Ka' du li' din nabo?

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Eleverne står eller sidder i en rundkreds, evt. med en markering af deres plads, fx en kegle, en sko eller andet. Én elev har ikke nogen plads. Han eller hun går hen til en anden elev og siger højt: Ka’ du li’ din nabo? Eleven har nu to svarmuligheder (det er vigtigt, at man svarer højt, så alle kan høre det):

 1. "Ja" - og så skal personen bytte plads med sidemanden, før eleven uden stol når at snuppe naboens plads.
 2. "Nej, men jeg kan lide alle med kort hår" - og så skal alle med kort hår rejse sig og skynde sig at tage en anden tom plads. Eleven uden stol skal også forsøge at snuppe en plads. Den elev, som ikke får nogen plads, må rundt og spørge på ny.

Svarmulighederne ved nej er uendelige, men man kan være taktisk og fx vælge en kategori, som kun én elev går under. Så er man sikret en plads.

 

Variationer

Man kan vælge at have en tredje svarmulighed, nemlig ”Nabostrid”. Så skal alle eleverne bytte plads.

 

Download hele øvelsen som pdf her.