Kig op kig ned

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Eleverne placerer sig i en rundkreds med front mod midten. Alle kigger ned mod gulvet eller på egne fødder.

På underviserens signal kigger alle op – Man skal kigge direkte på én af de andre. Hvis man får øjenkontakt med en anden i kredsen, går de to ud af kredsen og laver 10 sprællemand. De andre fortsætter legen imens.

Når man er røget ud af kredsen med en makker, kommer man tilbage til kredsen igen, når man har udført de 10 sprællemænd, skihop eller Fortnite emotes overfor hinanden.

Aktiviteten bliver sjovest, hvis man når kredsen ikke er fuldtallig hurtigt kører flere runde af kig ned- kig op, da der på den måde bliver større sandsynlighed for at nogle får øjenkontakt.

Med de store elever, får de selv ansvaret at finde på en øvelse, de sammen laver 10 gange.

Variationer

Øvelserne, som man skal lave, når man ryger ud med en makker, kan varieres i det uendelige.

Du kan downloade hele øvelsen som pdf her