Klappe i takt

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Alle eleverne rejser sig op. Stå evt. i en rundkreds eller en halvcirkel. Hele klassen klapper sammen i takt til tre. Prøv, indtil det lykkes. Når det lykkes, sættes tallet op til fire, fem osv. Klassen kan kun lykkes med at nå et givent antal, når alle klapper helt præcist samtidig. Hvis nogen klapper, efter at man har klappet sidste gang, eller nogen stopper for tidligt, prøver man igen. Læreren klapper med og er dommer.

 

Variationer

Når I bliver gode, kan tallet, der klappes, også formuleres som et spørgsmål eller et regnestykke. F.eks. kvadratroden af 25 plus 3, eller hvor mange point skal man have for at vinde en badmintonkamp, hvor mange lys er der i en adventskrans, hvor mange afdelinger er der på skolen osv.

Kan også laves, hvor man tramper i takt i gulvet eller klapper på en bord- eller stolekant.

 

Download hele øvelsen som pdf her.