Kryds hænder

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Eleverne er sammen i par. Den ene strækker sine arme frem, vender håndryggene mod hinanden, krydser armene og fletter fingrene. Hænderne (tommeltotterne) føres nu nedad, ind mod maven og op mod ansigtet, så man står med krydsede, bøjede arme og flettede hænder.

Makkeren skal nu pege på en vilkårlig finger i de flettede hænder (uden at røre denne finger), og vedkommende med flettede hænder skal løfte denne finger. Dette gør man nogle gange, så bytter man.

Variationer

Man kan prøve det samme med lukkede øjne, hvor man rører fingeren, eller med åbne øjne, hvor man verbalt fortæller, hvilken finger man skal prøve at løfte, fx højre langemand.

Lav en frekvens på fire berøreringer eller flere, som personen med flettede hænder og fingre skal gengive.

 

Download hele øvelsen som pdf her.