Levende hulahopring

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Klassen deles i to hold og stiller sig på to rækker. Alle elever holder sidemakkeren i hånden – undtagen to elever ved hver række, der agerer levende hulahopring. De to elever stiller sig for enden af rækken og tager håndfatning, så deres arme danner en cirkel/”hulahopring”.

De to elever skal nu forsøge at transportere ”ringen” ned gennem rækken uden at ramme nogle kropsdele på vejen. De må ikke miste grebet i hinandens hænder. Dvs., at de fx starter med at tage hænderne/ringen rundt om den første persons hoved, hvorefter han/hun forsøger at træde ind gennem ringen, så den kan blive ledt videre hen over armene og håndfatningen til næste elev. Osv.

Alle elever samarbejder om at få transporteret den levende hulahopring.

 

Variationer

Aktiviteten kan laves til en konkurrence, så de to hold konkurrerer om hurtigst at få den levende hulahopring transporteret ned gennem rækken.

Det kan være et krav, at hulahopringen både skal frem og tilbage gennem rækken.

Eleverne i klassen kan danne én lang række, og der kan sendes flere levende hulahopringe afsted på én gang. Det kan her gøres til en slags stafet, hvor det gælder om at fange/indhente den hulahopring, der er foran én.

Rækkerne kan stå ind mellem bordene i klassen, så sværhedsgraden øges.

 

Download hele øvelsen som pdf her.