Madrasræs

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Deltagerne deles i to hold og hvert hold får en tyk nedspringsmåtte. Nedspringsmåtten stilles lodret med den længste side ned mod gulvet. Alle deltagerne stiller sig bagved nedspringsmåtten. På ”go” læner de sig op ad måtten, så den falder ned på gulvet og glider fremad. Herefter stilles nedspringsmåtten op igen. Deltagerne står bagved og lader sig igen falde sammen med måtten. Dette gentages indtil holdet og nedspringsmåtten er nede ved baglinjen. Dét hold, der kommer først, har naturligvis vundet.

Variationer

Lad nedspringsmåtten ligge på gulvet med den glatte side nedad. Det gælder nu om at få nedspringsmåtten til at glide på gulvet fra den ene til den anden ende af hallen. Eleverne løber alene eller i par ned til måtten, springer op på den, og glider sammen med måtten. Man kan lande på maven, numse, benene, osv.

 

Download hele øvelsen som pdf her.