Rumpenissernes tvekamp

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Eleverne går sammen to og to. Herefter stiller de sig, så de står ryg mod ryg med parallelle fødder. På en nedtælling og et startsignal gælder det nu om at skubbe med rumpen som en anden ”rumpenisse”, så man får den anden til at tage et skridt frem for ikke at miste balancen. Der dystes nu parvis bedst ud af tre i tvekampen. Herefter finder eleverne en ny makker.

OBS: Læg mærke til, hvilke kriterier eleverne vælger makker ud fra. Det kan være et godt udgangspunkt for en snak på klassen – også socialt.

 

Variation

Eleverne stiller sig to og to over for hinanden med øjenkontakt og danner så en rundkreds med de andre makkerpar, så der opstår to cirkler. En indre, hvor eleverne står med ryggen til cirklens centrum og en ydre cirkel, hvor alle eleverne har front mod cirklens centrum. Herefter vender eleverne sig om, så de igen står ryg mod ryg med deres makker. Igen dystes der bedst ud af tre, inden den inderste rundkreds rykker sig en plads mod venstre, mens den yderste rykker sig en plads mod højre.

 

Download hele øvelsen som pdf her.