Rundt om - over - under

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Eleverne stiller sig i en rundkreds. De skal kigge godt på hvem, de står ved siden af.

1. I første runde skal de hver især kigge rundt i kredsen og tænke på én af de andre i kredsen. Når underviseren giver signal, skal alle myldre ind midt i kredsen og løbe en gang rundt om den, de tænkte på, og tilbage på deres plads.

2. Nu kigger og tænker de på to nye. De myldrer igen ind i kredsen og løber først rundt om den første, de tænkte på, og kravler mellem benene på den anden, de tænkte på, og så tilbage på deres plads.

3. Nu kigger de på tre forskellige og husker rækkefølgen. Eleverne myldrer igen ind i midten og løber rundt om den første, de tænkte på, kravler mellem benene på den anden de tænkte på, og hopper over (får vedkommende til at bukke sig ned) den tredje, de tænkte på, og tilbage på deres plads.

Variationer

Med de mindste elever er det måske nok at vælge 1. og 2.

Find selv på andre ting, man skal gøre, fx armkrog en gang rundt, snurre personen en gang rundt om sig selv.

For at skabe ro efter denne øvelse, kan man bede eleverne gå til deres borde igen og lige notere på et papir, hvilke navne, de tænkte på, og evt. hvad de gjorde ved personen, under/over osv.

Hvis fx man laver aktiviteten i engelsk, kan øvelsen slutte med, at eleverne sætter sig og fortæller hinanden, hvem de fx hoppede over - på engelsk.

 

Download hele øvelsen som pdf her.