Rygmærke

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Eleverne går sammen i par. Den ene er ”kunstner”, som skal lave en illustration på modtagerens ryg – i dette tilfælde et julemotiv. Det kan være et hjerte, en stjerne, en nissehue, et juletræ osv. Man skal forsøge at lave en forholdsvis enkel tegning. Når der er tegnet færdig, skal modtageren gætte motivet. Gætter man rigtigt, siger man farvel til hinanden og finder nye makkere. Den elev, der lige har været ”kunstner”, går rundt med pegefingeren i vejret, mens mod-tageren går rundt med hænderne rettet mod ryggen. Man finder sammen med en, der lige har haft modsat rolle end en selv og bytter nu roller, således at ”kunstneren” bliver modtager og modtageren bliver ”kunstner”.

Underviseren vurderer, hvor længe aktiviteten skal fortsætte.

Variationer

Tegningerne kan selvfølgelig justeres efter årstid, fagligt emne osv.

Aktiviteten kan også bruges til at træne gloser, fx i fremmedsprogene.

 

Download hele øvelsen som pdf her.