Stole 1-2-3

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

En sjov og aktiv øvelse med let forvirring og en masse grin. Alle stole skal ud og stå frit i lokalet. Derfor er det nødvendigt at rykke og skubbe bordene lidt til side. På et startsignal fra læreren/pædagogen går eleverne nu rask rundt imellem stolene, og på et aftalt signal skal de finde en stol at sidde på. Den stol, eleverne hver især sætter sig på, er fra nu af deres stol nr. 1.

OBS: Det er vigtigt at pointere det – og bede dem huske godt på det.

Herefter starter en ny runde. Eleverne rejser sig og går nu igen rundt mellem stolene ”i rask trav”. Når signalet lyder, finder de hver især en ny stol at sætte sig på. Det er nu elevernes stol nr. 2.

Dette gentages endnu en gang, og denne gang er det så elevens stol nr. 3. Herefter ændres signalet til en mundtlig melding, og når læreren/pædagogen nu siger enten 1, 2 eller 3. Eleverne skal nu hver især huske, hvor de tre stole står og sætte sig et af stederne afhængig af melding.

Variationer

For de yngste kan man lette øvelsen lidt og gøre den mere overskuelig. Man kan fx nøjes med stol nr. 1 og 2, og først når de har helt styr på det, tilføje stol nr. 3.

 

Download hele øvelsen som pdf her.