Trekantsdans

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Eleverne går sammen i grupper af tre personer. Gruppen placerer sig, så de står i en trekant, mens de holder armene på sidemakkernes skuldre.

Nu skal de skiftevis hoppe med samlede ben frem og ind mellem de to andre i gruppen. Den første elev hopper eksempelvis ind mellem de to andre elever, mens de to andre elever hopper lidt sidelæns frem mod den første elev for at gøre plads til ham/hende. Hernæst er det den anden elev osv.

Tempoet øges løbende.

Fif: Det kan være en god idé at se videoen for at ”fange” mønstret.

 

Variationer

Man kan sætte musik på, som eleverne skal følge. Det gør det lettere at holde den samme rytme.

Eleverne får et nummer hver, og én elev i gruppen siger et tal højt, der definerer, hvem der skal hoppe frem.

Hvis eleverne har det svært med at holde hinanden om skuldrene, kan de prøve at hoppe trekantsmønstret uden at holde ved hinanden.

 

Download hele øvelsen som pdf her.