Volapyk-penalhus

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Læreren siger: ”Vis mig dit volapyk-penalhus!”

Og nævner herefter flg. opgaver:

Tag 3-5 ting frem fra dit penalhus. Giv hver ting et volapyknavn, fx kan en blyant hedde en sofapude, et viskelæder hedde en cykel osv.

Nu skiftes eleverne i par til at give hinanden en volapykting. Den ene siger fx. ”Værsgo, du må gerne låne min sofapude” (blyant) – ”Tak, så må du låne mit rivejern” (lineal).

Det bliver man ved med, indtil man har byttet alle 3-5 ting.

Så skal parrene give tingene tilbage – én ad gangen. Den ene siger nu fx: ”Tak for lån af dit rivejern”. – ”Selv tak, her er din sofapude”.

Variationer

Øvelsen kan varieres, alt efter hvilke klassetrin den bruges på. Hos de små med kun 3 ting, og hos de største også på fremmesprog.

Bland gerne eleverne i par med andre end blot sidemakkeren, så de også lige kommer op af deres stole. Lad dem fx. stå over for hinanden ved bordene, mens de bytter.

 

Download hele øvelsen som pdf her.