Cirkel-byt-plads

Kom hurtigt i gang
 • Få ugens øvelse

  Vi udsender hver uge en øvelse, der kan bringe bevægelse ind i din undervisning. Brug den til inspiration og påmindelse om bevægelsen. Abonner her helt gratis!

  Ugens Øvelse
 • Brug vores gratis øvelsesdatabase

  Dyk ned i øvelsesdatabasen og find mere end 150 konkrete øvelsesforslag til alle klassetrin og fag. Mange af dem har en lille introfilm og arbejdsark.

  Øvelsesdatabase
 • Book et kursus

  Kom på kursus i bevægelse i undervisningen. Boost den fælles mission og få lette værktøjer til at lykkes med bevægelsen! Læs mere om vores kursustilbud!

  Bevægelse i undervisningen

Lommefliserne lægges ud i en rundkreds, og hver elev får en udtryksform/modalitet, som de skal repræsentere i øvelsen. Denne sættes fast på ryggen af eleven med en klemme.

Alle elever placeres på en lommeflise, og læreren placerer sig, så man kan se alle. Nu råbes en modaltekstgenre op, fx tegneserie. Alle, der har en modalitet, der indgår i tegneserie, bevæger sig ind i kredsen og bytter til en ny vilkårlig plads. Efter hvert pladsbyt kan man lade eleverne byde ind med viden om typen af modaltekst.

Selve kompleksiteten kan også diskuteres ift., hvor mange forskellige modaliteter, der har været i bevægelse og byttet plads. Hvis man nævner en tekst, der ikke er multimodal, så skal alle løbe ind i midten og bytte modalitet med en anden.

Variationer 

Kan laves med genrer, ordklasser i sprogfag, forskellige typer af tal eller andet med mere end fire kategorier.

 

Download hele øvelsen som pdf her.