Bevægelse og trivsel

Husk trivslen 

Der er mange måder at arbejde med trivsel på. Her på siden finder I inspiration til det vigtige arbejde.

Trivsel og sundhedsundervisning

I materialer til sundhedsundervisning og ved at bruge Sundhedsstjernen kan I sætte ekstra spot på trivslen ved at arbejde med de to emner, der hedder "Venner og fællesskaber" og "Følelser og selvværd".

Trivsel og sundhedsundervisning

Bevægelsesbånd med power

- er et materiale til de yngste elever, hvor det handler om at få puls og power ind i bevægelsesaktiviteterne. Samtidig er der fokus på fællesskab og sjove oplevelser med bevægelse. Materialet kan sagtens bruges til de ældre elever også.

Bevægelsesbånd med power

Bevægelse i undervisningen til 5.-8. klasse

Byd eleverne velkommen tilbage i skolen med varieret undervisning, der kan foregå udenfor. 

Til dansk: Digterstafet - Orienteringstik - Forholdsord-forhindringsbane

Til matematik: Cirkelstafet - På pletten i matematik - Ta' et valg.

Social rundbold

Find tilbage til klassekammeraterne med en variation af en klassiker. Alle kender rundbold, men her får I øjnene op for et nyt spil, der sætter det sociale i højsæde. Det handler om at arbejde sammen, opnå point - og så er der ingen der dør! Alle er med og bidrager til fællesskabet. God fornøjelse!

Social rundbold

Vær sammen bingo

En sjov aktivitet til de kommende uger, hvor 5.-8. klasse er i skole én dag om ugen og ellers har hjemmeundervisning. Det handler om at få fladen fuld og samtidig hjælpe hinanden, så alle får bingo, inden I ses i skolen igen.

Vær sammen bingo

Terningespil

Et god aktivitet for de yngste elever, der er tilbage i skolen. Aktiviteten sætter fokus på elevernes trivsel, og det handler om at alle skal have det godt i klassen. Aktiviteten får eleverne til at snakke sammen og lave sjove bevægelser sammen. 

Terningespil

Selfie-leg

Her er en sjov aktivitet til 5.-8. klasse, som laves dén dag eleverne mødes på skolen. Eleverne kæmper i to hold om at tage flest forskellige selfies ud fra en liste. Holdet skal samarbejde, så de når at tage flere selfies, end det andet hold. 

Selfieleg

Point-mobil-løb

En rigtig god aktivitet til 5.-8. klasse, der laves dén dag eleverne mødes på skolen. Det gælder om at skaffe flest point til sit hold - og gerne så mange, at I slår de andre hold. Samarbejde er virkelig vigtigt. God fornøjelse!

Point-mobil-løb

Bingo-fangeleg

Eleverne arbejder sammen i par og skal få fuld plade og dermed bingo. Men pas på - I kan risikere at miste jeres bingoplade til nogle klassekammerater, og så må I må jagt efter en ny bingoplade. En sjov aktivitet med en anderledes konkurrence!

Bingo-fangeleg

Jorden rundt med Skolesport

- er et materiale, der på en sjov måde styrker de yngste elevers motorik. Eleverne besøger forskellige lande - hele jorden rundt - og bliver bedre til at klare motorik-udfordringer.

Jorden rundt med Skolesport

Hold-challenge

Eleverne i 5.-8. klasse kæmper i hold i en hel uge. Sæt tid af til at skyde udfordringen i gang dén dag I mødes på skolen, og lad holdene kæmpe mod hinanden og samle flest point, inden I igen mødes til undervisning i næste uge.

Hold-challenge

Verdensmål i bevægelse

- er et projekt med rigtig mange forskellige aktiviteter og forløb, der sætter fokus på Verdensmålene. Eleverne opnår viden omkring udvalgte verdensmål på en anderledes, sjov og bevægende måde.

Find alle 30 aktiviteter på temaugen.dk, hvor du skal logge ind som bruger. Herunder kan du downloade eksempler på aktiviteter.  

Verdensmål i bevægelse