Frikvarterslege

Find øvelserne her!
 • Øvelser med fagligt indhold

  En række tilpassede øvelser, der kobles til det faglige indhold i dit fag, så du både kan have faglig undervisning og bevægelse udendørs i samme aktivitet.

  Faglige øvelser
 • Brain Breaks (videoer)

  Alle vores corona-venlige aktiviteter fra "Dagens Bevægelse" på facebook samlet på én youtube-playliste.

  Brain Breaks - youtube playliste
 • Dans og børneyoga

  Tre film á 25-30 minutter, hvor eleverne kan følge med Thea eller Signe, som guider dem igennem enten dans eller børneyoga.

  Dans og børneyoga
 • Idrætsundervisning

  Fire rigtig gode aktiviteter fra materialet Medspil - boldspil for alle, som er tilpasset sundhedsstyrelsens anbefalinger.

  Idrætsundervisning

Her finder du en række lege til aktive pauser, bl.a. fra Legepatruljen, Gameboosters og Kickstarter. Alle aktiviteter kan bruges i frikvarterer eller til leg og bevægelse i løbet af den anderledes skoledag. Legene kan laves med en hel eller halv klasse eller sættes i gang for mindre elevgrupper.

 

Lege uden rekvisitter

Coronatilpasning: Eleverne skal holde min. 2 meters afstand til hinanden.

Cirkelstafet

Shoot the rabbit

Zip Zap Spoing

Bevægelse og lyd i cirkel

Sparke til dåse NY!

Lad mig se alle dem med... NY!

 

Fangelege

Rød, gul, grøn, stop NY!

Hvad er klokken Hr. Løve? NY!

Jeg melder krig NY!

Fangelege er normalt kaotiske og umiddelbart ikke hensigtsmæssige under corona. Men vi har valgt nogle fangelege, som er meget strukturerede og foregår enten på en lige linje eller i en cirkel med mulighed for at holde afstand.

I legene laves disse corona-tilpasninger:

 • Hold afstand og del eleverne i mindre grupper (4-10 elever)
 • Brug en forlænget arm til at fange med (fx et skumrør eller en sammenrullet avis/pap.) – giv evt. eleverne deres egne rekvisitter, eller bed dem tage handsker på ved aktiviteter, hvor flere elever skal røre ved den samme rekvisit.
 • I linje-fangelege (”Rød, gul, grøn, stop” og ”Hvad er klokken Hr. Løve?”): Lav en linje to meter bag fangeren. Hvis en elev kommer op til linjen, bliver denne fanger.

 

Boldlege

Sparke til mur NY!: eleverne skal holde afstand til hinanden

Jorden rundt og Ludo basket: Lav flere baner, så der er færre elever pr. bane, og husk eleverne på at holde afstand. Eleverne kan enten have handsker på eller hver sin bold. Er der ikke basketkurve til rådighed, kan en spand bruges, eller en hulahopring/kridt/sjippetov på jorden kan markere et område, bolden skal ramme for scoring.