Coronaaktiviteter

Inspiration til din coronavenlige undervisning

Find øvelser her!
 • Øvelser med fagligt indhold

  En række tilpassede øvelser, der kobles til det faglige indhold i dit fag, så du både kan have faglig undervisning og bevægelse udendørs i samme aktivitet.

  Faglige øvelser
 • Brain Breaks (videoer)

  Alle vores corona-venlige aktiviteter fra "Dagens Bevægelse" på facebook samlet på én youtube-playliste.

  Brain Breaks - youtube playliste
 • Dans og børneyoga

  Tre film á 25-30 minutter, hvor eleverne kan følge med Thea eller Signe, som guider dem igennem enten dans eller børneyoga.

  Dans og børneyoga
 • Idrætsundervisning

  Fire rigtig gode aktiviteter fra materialet Medspil - boldspil for alle, som er tilpasset sundhedsstyrelsens anbefalinger.

  Idrætsundervisning

Coronavenlige aktiviteter i skoledagen

Skoledagen har i mere end et år været anderledes, og udendørs aktiviteter, afstand og fjernundervisning blev den nye hverdag. Det krævede omstilling for eleverne og i høj grad for det pædagogiske personale, som har gentænkt undervisningen.

På siderne her præsenteres en række forslag til forskellige coronavenlige bevægelsesaktiviteter og tilpasninger - enten som en del af undervisningen eller til leg og bevægelse.

Aktivitet med afstand

Projektet "Aktivitet med afstand" udviklede fra august til oktober 2020 inspiration til bevægelse i en coronaramt skoledag. Find "Aktivitet med afstand" i venstremenuen for at se aktivitetspakkerne med coronavenlige øvelser til fagene samt webinarer med gode råd til bevægelse i fagene og idrætsundervisningen under corona.


Gratis webinarer
I samarbejde med Idrætsmødet i Aalborg præsenterer vi nogle gratis webinarer med inspiration til at organisere motion og bevægelse i skolen under de anderledes forhold.
Se de afholdte webinarer her.

Coronatilpassede aktiviteter:

Idrætsundervisning: Med afsæt i Undervisningsministeriets anbefalinger har vi udarbejdet inspiration til coronavenlig idrætsundervisning. Ud over aktiviteterne kan du også finde en række praktiske tips til din idrætsundervisning under corona, inspiration til, hvordan du selv kan tilpasse dine aktiviteter samt webinarer om afholdelse af idrætsundervisning under corona.

Med fagligt indhold: I Øvelsesdatabasen findes en lang række faglige øvelser fra Sæt Skolen i Bevægelse. Langt de fleste af dem er velegnede til udendørs undervisning med afstand. Der er øvelser til dansk, matematik, sprogfag (engelsk), natur/teknik, historie, kristendom og musik samt universelle øvelser, der kan bruges i alle fag.

Brain Breaks: Alle vores "Dagens bevægelse"-videoer fra coronalockdown i foråret 2020 ligger samlet på én YouTube-playliste. Sjove breaks og lege på ca. 5-15 minutter, der udføres enkeltvis eller to og to uden berøring. På denne liste ligger også en række af vores sjove Fun Skills-øvelser, der udfordrer koordinationen.

Dans og børneyoga: Tre film fra vores Facebook live-sessioner 2020 á 25-30 minutter, hvor eleverne kan følge med Thea eller Signe, som guider dem igennem enten dans eller børneyoga.

Frikvarterslege: En håndfuld lege til frikvarteret - kan også udføres med mindre elevgrupper.

Tilpas dine egne aktiviteter: Hvis du har en god bevægelsesaktivitet, som du plejer at lave med dine elever, men som kræver lidt ændringer, for at passe ind i en ny hverdag, giver vi dig her vejledning og inspiration til, hvordan du alligevel kan anvende din aktivitet med tilpasninger og justeringer ved hjælp af Aktivitetshjulet.