Coronaaktiviteter

Inspiration til din coronavenlige undervisning

Find øvelser her!
 • Øvelser med fagligt indhold

  En række tilpassede øvelser, der kobles til det faglige indhold i dit fag, så du både kan have faglig undervisning og bevægelse udendørs i samme aktivitet.

  Faglige øvelser
 • Brain Breaks (videoer)

  Alle vores corona-venlige aktiviteter fra "Dagens Bevægelse" på facebook samlet på én youtube-playliste.

  Brain Breaks - youtube playliste
 • Dans og børneyoga

  Tre film á 25-30 minutter, hvor eleverne kan følge med Thea eller Signe, som guider dem igennem enten dans eller børneyoga.

  Dans og børneyoga
 • Idrætsundervisning

  Fire rigtig gode aktiviteter fra materialet Medspil - boldspil for alle, som er tilpasset sundhedsstyrelsens anbefalinger.

  Idrætsundervisning

Coronavenlige aktiviteter i skoledagen

Skoledagen har i meget lang tid været anderledes med hjemsendelse, afstand og opdeling i skolen. Det kræver omstilling for både elever og det pædagogiske personale, men vi håber, at I kan finde hjælp og inspiration her på siden.

Bevægelse bag skærmen

Bevægelse bag skærmen: Find brain breaks, der er velegnede bag skærmen. Alle vores "Dagens bevægelse"-videoer fra coronalockdown i foråret 2020 ligger samlet på én YouTube-playliste. Sjove breaks og lege på ca. 5-15 minutter, der udføres enkeltvis eller to og to uden berøring. På denne liste ligger også en række af vores sjove Fun Skills-øvelser, der udfordrer koordinationen.

Dans og børneyoga: Tre film fra vores Facebook live-sessioner 2020 á 25-30 minutter, hvor eleverne kan følge med Thea eller Signe, som guider dem igennem enten dans eller børneyoga.

Bevægelse med afstand i undervisningen: Som en del af projektet Aktivitet med afstand blev der i efteråret 2020 udviklet 10 aktivitetspakker med coronavenlige øvelser til fagene. I pakkerne findes både faglige øvelser, brain breaks og aktiviteter til idrætsundervisningen - alt sammen med afstand.

Frikvarterslege: En håndfuld lege til frikvarteret - kan også udføres med mindre elevgrupper.

Tilpas dine egne aktiviteter: Hvis du har en god bevægelsesaktivitet, som du plejer at lave med dine elever, men som kræver lidt ændringer, for at passe ind i en ny hverdag, giver vi dig her vejledning og inspiration til, hvordan du alligevel kan anvende din aktivitet med tilpasninger og justeringer ved hjælp af Aktivitetshjulet.

Idrætsundervisning: Med afsæt i Undervisningsministeriets anbefalinger har vi udarbejdet inspiration til coronavenlig idrætsundervisning. Ud over aktiviteterne kan du også finde en række praktiske tips til din idrætsundervisning under corona, inspiration til, hvordan du selv kan tilpasse dine aktiviteter samt webinarer om afholdelse af idrætsundervisning under corona.

Webinarer: I samarbejde med Idrætsmødet i Aalborg og Nordea Fonden præsenterede vi i løbet af 2020 nogle gratis webinarer med inspiration til at organisere motion og bevægelse i skolen under de anderledes forhold.
Se de afholdte webinarer her.