FIT FIRST Rugby – Minikampen

Opstil baner på 10x20 meter, og inddel eleverne i grupper med tre i hver. Alle elever forsynes med haler, som sættes synligt bag på bukserne.

Angreb: Der scores ved, at en spiller løber med bolden ned over scoringslinjen og trykkes ned mod jorden. Bolden må afleveres i alle retninger til en medspiller.

Forsvar: Angrebsspilleren stoppes ved, at forsvaren tager halen fra angrebsspilleren. Angrebsspilleren skal stoppe og aflevere bolden med det samme til en medspiller, når en hale mistes.

Progression:

  • Placering af forsvarsspillerne (ved start af kampen eller efter en scoring). Forsvarsspillerne er opdelt i to grupper, der starter på hver sin sidelinje. Formålet er at skabe store huller, hvor angrebsspillerne nemt kan bryde igennem forsvaret.
  • Afleveringsretning. Angrebsspillerne må kun aflevere bagud (mod egen scoringslinje). Dette tvinger spillerne til at løbe frem med bolden for at kunne score eller spille en medspiller fri. Der er fokus på, at boldbæreren løber fremad, og at medspillerne placeres sig bagved boldbæreren for at være i en position, hvor de kan modtage bolden.