Fodbold-kryds og bolle-stafet

Eleverne deles i to hold. Hvert hold har tre bolde i samme farve. Der opstilles en spilleplade bestående af ni kegler, som stilles op tre gange tre.

Der skal være en løbebane på 30-50 meter fra startstedet til spillepladen. Det gælder for holdene om at få tre på stribe ved at placere fodboldene ved keglerne. De tre første løbere på hvert hold står klar med en fodbold ved fødderne. Første elev på hvert hold løber ned og placerer en fodbold ved en kegle (max én fodbold per kegle). Når de kommer tilbage til rækken, løber næste elev på hvert hold ned til spillepladen med bold nr. 2, som de placerer på to nye kegler. Når de er tilbage, løber tredje mand afsted og placerer igen en bold. Når de tre bolde pr. hold er sat i spil, har de efterfølgende løbere ikke en bold med. De løber i stedet hen til spillepladen, hvor de må flytte en af holdets bolde til en mere fordelagtig kegle. Når et af holdene har fået tre på stribe, har de vundet.

Man kan også drible med en håndbold eller basket i stedet. Eller man kan have flere hold og spilleplader i gang, hvis man har materialer til det. Desuden kan man kan bruge overtrækstrøjer i stedet for bolde.