Ludobasket med et twist

Ludobasket kan bedst forklares ved, at det er en forstørret udgave af brætspillet ludo. De overordnede principper og spillets idé er identiske. Målet er at flytte sin brik én omgang på spillebrættet og slå den hjem i hus. Man kan slå hinanden hjem ved at lande på samme felt som en modspiller. Samtidig er der også nogle væsentlige forskelle.

Man kan kun flytte sin brik ét felt ad gangen (modsat ludo, hvor terningen definerer antallet af felter), og man skal score med en basketball i kurven, for at få lov til at flytte sin brik et felt. Det kunne også være en tøjkurv eller spand, som man skal ramme med en bold/ærtepose. Der findes mange muligheder, så brug de rekvisitter, der er til rådighed i hallen, og hvor det ikke kræver meget tid til klargøring.

Alle holdene starter på samme tid. Man skal således ikke vente på, at det bliver ens tur for at få lov til at flytte. Man må flytte sin brik, når man har scoret med en basketball i kurven eller ramt spanden med ærteposen. Det er altid den, der har udført opgaven, der selv løber ud og flytter holdets brik. Hvert hold starter med 2 brikker, som man skal have i hus.

Twist: Man kan indsætte en fra hvert hold i midten af spillepladen, der hver har en stikbold. Hvis de rammer en elev fra et af modstanderholdene, så skal vedkommende flytte egen brik et felt tilbage i stedet for et felt frem – det giver dynamik og skærpet opmærksomhed.