Mere mønsterbold i grupper

Klassen deles i to lige store grupper og hver gruppe danner en cirkel med ca. 1 meter mellem hver elev. I hver gruppe udnævnes en kaptajn, der sætter udfordringen i gang.

I første runde sætter kaptajnen første farvede bold i spil. Bolden skal rundt til gruppen i et bestemt mønster. Dvs. at man kaster denne farve bold til den samme person, hver gang.

Når det kører, sætter kaptajnen bold nr. 2 i spil, der har en anden farve. Denne farve bold skal kastes til den person, der står til højre for én selv. Dermed er der to bolde i spil og fuld koncentration og opmærksomhed.

Når ovenstående fungerer godt for grupperne, kan man prøve at sige navnet på den person, som man kaster til.

I tredje runde gør man det samme, men siger det navn, som man modtager bolden fra i stedet for den, man kaster til, som man gjorde i forrige runde.

I fjerde runde har man en tredje bold i spil, som skal rundt i gruppen i samme mønster som bold nr. 1, men den modsatte vej rundt. Derudover siger man navne ved hver bold. Ved bold nr. 1, der kører i mønster, siger man navnet på den, som man kaster til. Ved bold nr. 2, der sendes til højre, siger man navnet på den, man får bolden fra. Ved bold nr. 3, der køre modsatte vej i mønster, der siger man sit eget navn.

Links:

https://youtu.be/5GUy2J3RnC8

https://youtu.be/xNmvjMhE7ys

https://youtu.be/9QpHONutMJE

https://youtu.be/0Lh_2n90RCA