Skovtur med bind for øjnene

I denne aktivitet skal eleverne på en anderledes skovtur, hvor de får mulighed for at udfordre deres sanser og samtidig lære klassekammeraterne bedre at kende. Klassen deles ud på hold med 6-10 elever på hvert. Holdet skal i fællesskab gennemføre en række udfordringer, og alle elever har bind for øjnene.

Der er tre opgaver, som holdet skal igennem:

  • A: Følg rebet i skoven
  • B: Sortér kettlebells efter størrelse
  • C: Sortér personer efter alder/højde/skostørrelse

A: Holdet skal vælge en for- og bagtrop og danner en række derimellem. Eleverne skal følge et reb gennem skoven. Rebet skal være sat op, så eleverne kommer omkring flere udfordringer (fx over og under grene, rundt om træer, over sten). Der skal konstant være mindst én hånd fra holdet i kontakt med rebet.

B: Eleverne skal sortere kettlebells efter vægt. Den letteste skal ligge først, og resten af kettlebells i en række derefter. Det kunne også være andet end kettlebells, hvor eleverne skal mærke efter vægten og lave en rækkefølge, uden at kunne se de genstande, der skal sorteres.

C: Holdet skal stille sig skulder ved skulder i bestemte rækkefølger. Den yngste/ laveste/ mindste skostørrelse stiller sig først. Det må gerne snakke sammen, da de stadig har bind for øjnene og derfor ikke kan se hinanden.