Netværksmøder

Magasin og nyhedsbrev
 • Konference

  Konference om bevægelse i skolen
 • Magasin

  På baggrund af konferencen i 2016 og arbejdet ude i kommunerne med den åbne skole, har vi samlet en masse viden og erfaringer i vores magasin DEN ÅBNE SKOLE I BEVÆGELSE.

  Læs magasinet her
 • Nyhedsbrev

  Vil vide mere om, hvad vi laver i Dansk Skoleidræt og holde dig opdateret omkring bevægelse i skolen, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

  Nyhedsbrev

Netværksmøder

Hvordan understøtter kommunerne bedst skolernes arbejde med at skabe mere bevægelse i skoledagen? Og hvordan samarbejder man på tværs af forvaltningsområder om dette mål?

Det får deltagerne ny inspiration til og viden om ved tre regionale "Bevægelse på Tværs"- netværksmøder i marts 2018. Den primære målgruppe for netværksmøderne er konsulenter i kommunerne. 

På møderne vil der være oplæg, proces og netværk omkring implementeringen af de 45 minutters daglig bevægelse, både i undervisningen og regi af den åbne skole.

        Oplæg:

 • Bevægelse på skolerne – hvordan går det egentlig? Kort oplæg ved Dansk Skoleidræt om den nyeste viden om bevægelse i skoledagen. Hvad motiverer skolerne? Hvilke områder fungerer? Hvor er der potentiale?
 • Styrk arbejdet med den åbne skole. Kort oplæg i regi af ”Bevæg dig for Livet"-samarbejdet omkring den åbne skole: Hvordan etablerer man den første kontakt mellem skoler og foreninger? Hvordan afstemmer vi forventningerne? Hvilke muligheder findes der for at søge puljer? Hvordan løser man udfordringen med at få frivillige ud på skolerne (i deres arbejdstid)? 

  Proces:

 • Den åbne skole: Hvordan kan den kommunale tovholder være afgørende for arbejdet med den åbne skole?
 • Politisk forankring: Hvordan kommer bevægelse på den politiske dagsorden og sikrer strategi og sammenhæng i den kommunale indsats?
 • Kommunen som vidensportal for skolerne: Hvordan understøttes skolerne bedst i at opnå 45 minutters kvalitetssikret bevægelse, så det giver mening for børn og voksne i og omkring skolen?
 • Samarbejde på tværs: Når bevægelse skal give mening for kollegaen i den anden forvaltning.

  Netværk:

 • Hør erfaringer fra andre kommuner, og få kvalificeret sparring med kolleger: Hvilke af kommunens indsatser har effekt? Hvad er de gode erfaringer fra arbejdet med Den Åbne Skole?

Effekter af indsatser vil være et helt centralt tema på årets møder, og deltagerne vil bl.a. dele succeshistorier med hinanden.

Tid og sted:

Tirsdag den 6. marts 2018 kl. 09.30-14.00 i Ålborg: Vestre Fjordpark – Fælleshuset, Skydebanevej 14, 9000 Aalborg (Følg stien fra indgangsportalen ved Skydebanevej)

Fredag den 16. marts 2018 kl. 09.30-14.00 i Roskilde: Stændertorvet 1 (Lokale Under Gulvtæppet), 4000 Roskilde (Indgang fra bagsiden af det tidlige rådhus - Indgang E)

Mandag den 19. marts 2018 kl. 09.30-14.00 i Odense: Ørbækvej 100 (blok 1, salen), 5220 Odense SØ

TILMELD DIG BEVÆGELSE PÅ TVÆRS

Program for netværksmødet:

09.00-09.30 Ankomst og brød
09.30-10.30 Velkomst og oplæg v. værtskommune
10.30-12.00 Proces og netværk v. Dansk Skoleidræt
12.00-12.45 Netværksfrokost
12.45- 14.00 Oplæg og fortsat proces v. Dansk Skoleidræt
14.00 Tak for i dag

LÆS MERE OM BEVÆGELSE PÅ TVÆRS