Forside/Nyheder/Hvem er Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023?

IdrætsfagetNyheder

6. november 2023

Hvem er Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023?

Dansk Skoleidræt, Skole OL og DIF kårer for femte år i træk en ekstraordinær idrætslærer, der motiverer og inspirerer eleverne. Som noget nyt kan idrætslærerteams også indstilles til prisen.

Hvem er Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023?

I hvilket fag i skolen er der fokus på samarbejde, fællesskab og kammeratskab? Hvor kan eleverne lære glæden ved at gøre deres bedste og at udvise fairplay? I hvilket fag er der masser af smil, highfives, høj energi og stor begejstring? I idrætstimerne, naturligvis.

Med prisen ”Danmarks Sejeste Idrætslærer” sættes der fokus på idrætsfaget og på de idrætslærere, som gør en ekstraordinær indsats for at få børn og unge til at opleve glæden ved idrætstimerne.

Det handler om at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling – og det med et fag, der bygger bro mellem teori og praksis.

Fokus på fællesskaber
I år går man efter at finde den idrætslærer eller det idrætslærerteam, som mestrer at gøre idrætsfaget til et fag, hvor fællesskabet er i højsædet, og som formår at inkludere alle eleverne i aktiviteterne. Når prisen er udvidet til også at omfatte teams, er det fordi planlægningen og undervisningen i praksis oftest foregår i netop teams.

Parterne bag Danmarks Sejeste Idrætslærer ser frem til at modtage en masse spændende indstillinger.

– Idrætsfaget er et uhyre vigtigt dannelsesfag for børn på alle klassetrin. Et fag, som er tilsmilet af en masse engagerede ildsjæle blandt idrætslærerne. I år ser vi særligt efter dem, som sikrer en høj didaktisk kvalitet, favner alle elever og giver gode og meningsfulde oplevelser med idræt. Oplevelser, som motiverer og inspirerer eleverne til mere bevægelse, og hvor hver enkelt elev føler sig set og betydningsfuld for fællesskabet, siger Nicolai Jakob Dahl-Hansen fra Dansk Skoleidræts idrætsfaglige udvalg.

– Alt for mange børn og unge bevæger sig ikke nok. Folkeskolen spiller en vigtig rolle, hvis vi skal vende den udvikling. Derfor er jeg også glad for, at vi med prisen ”Danmarks Sejeste Idrætslærer” er med til at hylde idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. I idræt er klassefællesskabet og bevægelse i fokus, og det er noget, som er med til at styrke trivslen. Derfor spiller idrætsfaget så vigtig en rolle, siger næstformand for DIF, Frans Hammer.  

Finalister udpeges i december
Indstilling af kandidater til prisen foregår via www.skoleol.dk, hvor lærere, elever, forældre eller skoleledere har mulighed for at udpege deres favorit. Det er muligt at indstille frem til og med den 1. december 2023.

Blandt alle de indstillede udvælger et ekspertpanel fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt i december finalisterne. I januar kan alle efterfølgende stemme på deres favorit i en afstemning på skoleol.dk.

Danmarks Sejeste Idrætslærer 2023 kåres ultimo januar. Præmien er 25.000 kroner til nyt idrætsudstyr fra A-Sport og et gavekort til kurser til alle skolens idrætslærere fra Dansk Skoleidræt.

Sidste år vandt Jette Brostrup Jensen fra Vemmelev Skole ud af et felt på 312 indstillinger.

Relaterede nyheder

Søgning