Forside/ /Flagfootball-træf

Kredsaktiviteter

Flagfootball-træf

Aktivitetsinformation

Lokation

Frøbjerg-Orte Friskole

Startdato

11. maj 2023 09:00

Slutdato

11. maj 2023 14:00

Tilmeldingsfrist

1. maj 2023

Klasse

7. klasse, 8. klasse

Gem aktiviteten til
senere

! ! !  A F L Y S T  ! ! !

Prøv kræfter med flagfootball og lær spillet bedre at kende.

Vi spiller en simplere udgave af Flagfootball. Målet for eleverne er at få kendskab til Flagfootball, få spillet til at flyde og at have det sjovt.

Der spilles rene pige- og drengehold med min. 5 spillere på et hold, max. 8 spillere.

Banen måler 60×20 meter, målzonen 5 meter dyb (se figuren herunder). Der er 5 personer på banen og 3-5 udskiftere.

Flagfootball

Regler til Flagfootball:

Spillet starter på holdets egen 5-meter linje, man har 4 forsøg til at bringe bolden til midterlinjen. Hvis man krydser midterlinjen får man 4 nye forsøg til at få bolden ind i målzonen.

Spillet sættes i gang fra startlinjen ved at bolden gives bagud til en medspiller. Man har nu to valgmuligheder: løbespil eller kastespil.

  • Løbespil betyder, at bolden løbes ned af banen.
  • Kastespil betyder, at bolden kastes ned af banen. Så længe bolden er bagved startlinjen, må den kastes fremad. Så snart bolden har krydset startlinjen, må den ikke kastes fremad.

Man må lave så mange afleveringer bagud som man lyster.

Et forsøg stopper, når bolden rører jorden, en spiller bliver tacklet eller forsvaret får fat på bolden.

Man tackler ved at fjerne et flag fra boldbesidderen. Flaget skal sidde frit tilgængeligt på spillerens hofter og angriberen må ikke dække flaget med sine hænder, så forsvarsspilleren bliver hindret. Hvis flaget bliver dækket vil det blive set som om angrebsspilleren bliver tacklet.

Når bolden bliver tabt på jorden eller fanget af forsvaret, bliver det set som et ”tabt forsøg” og bolden bliver ført tilbage til startlinjen.

Hvis en angrebspiller bliver tacklet, rykkes startlinjen op til det sted, hvor han/hun blev tacklet og det er der fra næste forsøg starter.

Hvis bolden løbes ind eller gribes i målzonen gives der 6 point og angrebsholdet har muligheden for at score et ekstra point.

Ekstra point er et forsøg fra 5-meterlinjen udenfor målzonen, dette spil skal være et kastespil.

Man må ikke røre modspillerne (ligesom basketball).

BEMÆRK:

Såfremt din kommune/skole ikke yder tilskud til Dansk Skoleidræt kreds Fyn, vil der være tale om et deltagergebyr på kr. 500,- pr. hold.

Ved afbud senere end 2 uger før stævneafviklingen, og/eller hvor et afbud medfører ændringer i et allerede udarbejdet program, opkræves der kr. 200,- pr. hold, der meldes afbud for.

Skulle du have spørgsmål, så smid en mail til den stævne-/aktivitetsansvarlige eller en fra Dansk Skoleidræt kreds Fyns bestyrelse.

Søgning