Forside/ /Totalhåndbold 5. kl. Vejen Idrætscenter 18.12.24

Kredsaktiviteter

Totalhåndbold 5. kl.
Vejen Idrætscenter 18.12.24

Aktivitetsinformation

Lokation

Vejen Idrætscenter

Startdato

18. dec. 2024 08:45

Slutdato

18. dec. 2024 13:30

Tilmeldingsfrist

1. sep. 2024

Klasse

5. klasse

Stævneansvarlig

Lis Jensen lisjensen966@gmail.com 28965280

Gem aktiviteten til
senere

Holdsammensætning:
Konceptet er det samme som ved kidsvolley.

Ved tilmelding skal der angives elevantal for den enkelte klasse. Ca. 3 uger før stævnedagen vil skolen modtage information om antallet af hold, som den enkelte klasse skal danne. Holdene skal være en blanding af drenge og piger. Ved holddannelse henstiller vi til, at holdene bliver lige stærke.

Regler:

Bane: Minibane 20 x 13 (på tværs af stor bane)

Spillere: 4 på banen fra hvert hold, målmand behøver ikke særskilt trøje, og opfordres til at gå med i angreb.

”Du må” regler
• Du må score mål
• Du må spille de andre
• Du må røre de andre
• Du må dække op uden for frikastlinjen
• Målvogteren må deltage i angrebet

I totalhåndbold ønskes der flow i spillet, og at der opbygges en kultur, hvor alle spillerne er med til at underbygge dette. Fokus på gennem bold, begejstring og bevægelse at holde gang i kampen og undgå de mange spilstop, som nemt kan opstå, hvis man bliver meget regelfast.

Få spillere på banen giver flere boldberøringer og mere rum til den enkelte spiller.

Kampen startes – Ved at førstnævnte hold starter med bolden. Efter en scoring sættes spillet i gang fra mål. Ved indkast og målkast sættes bolden i spil, ligesom vi kender det fra spillet på stor bane.

Returløb – Når et angreb afsluttes ved, at der er skudt på mål, eller bolden er mistet, skal alle spillere fra holdet, der netop har været i angreb, hurtigt tilbage og berøre eget målfelt, før de må begynde at forsvare. Efter berøring af målfeltet er det tilladt at dække op på hele banen.

Returbold – Returbolde fra en målvogterredning eller fra et stolpeskud kan samles op af begge hold.

”Intimsfære” – Er ca. 1 meter for den boldbesiddende spiller. Det betyder, at man ikke må omklamre spilleren. Ved tæt spil på modstanderens målfelt under forsøg på scoring er det for en forsvarsspiller acceptabelt at søge kropskontakt. Stoppes spillet genoptages det med et frikast til angriberen.

Frikast – Bruges til at sætte spillet i gang igen efter et spilstop, som er foranlediget af en modstander, der ikke har overholdt ”intimsfære”, har lavet dobbeltdribling eller taget for mange skridt.

Der må skydes på mål — når bolden er på modstanderens banehalvdel.

Den spiller der scorer –  løber ud og erstattes af en udskiftningsspiller – denne overtager opgaven som målmand – og målmanden bliver markspiller.

Bold – der spilles med en Street handball

Lærerne skal sørge for afvikling af kampene / fungere som dommere. Det kan anbefales at tage elever med med fra udskolingen, som kan påtage sig dommergerningen. Der vil i det udsendte program være angivet, hvornår den enkelte skole skal være dommer/baneansvarlig.

Der skal deltage mindst én lærer pr. Klasse.

Kontakt vedrørende stævnet:

Yderligere information:
Modtages senest 14 dage før arrangementet.

Såfremt din kommune/skole ikke yder tilskud til Dansk Skoleidræt Sydvestjylland, vil der være tale om et deltagergebyr på kr. 300 pr. klasse + 6,50 kr. pr. elev.

Søgning