Høvdingebold 5. klasse

 

 

Sted: Rønne Nord

Færdigheds-og vidensmål der tilgodeses ved at deltage i høvdingebold: Boldbasis og boldspil tager sit udgangspunkt i beherskelsen af teknikker til modtagning og aflevering af forskellige boldtyper i regelbaserede spil og i idrætsaktivitetsudvikling.

Til jer der har deltaget i stævnet tidligere – læg mærke til, at stævnet afvikles i en ny form i år.

 Hver klasse stiller med et drenge- og et pigehold med op til 8 markspillere og 1 høvding på hvert hold.

Er der klasser, der ikke har nok spillere, aftales inden hver kamp, lærerne indbyrdes, hvor mange markspillere der er med, dog min. 6 spillere. Læreren skal tilstræbe, at alle deltager i løbet af dagen.

Både drengeholdet og pigeholdet dyster mod de samme klasser og samler point til samme regnskab. Vinderen af stævnet er den klasse der, når stævnet er slut, har samlet flest point. Der gives point for hvert vundet sæt. I tilfælde af pointlighed tæller indbyrdes kamp. Er der 3 hold med ens point og nøjagtig lighed i indbyrdes kampe, foretages lodtrækning

Den optimale høvdingeboldbane er på størrelse med en volleyballbane (18 x 9 m). Mange gymnastiksale og sportshaller har allerede streget en volleyballbane op. Der mangler dog et par streger, der let kan etableres med farvet tape, eks. el-isoleringstape eller malertape. Banen er delt op i fire felter – to høvdingefelter og to markspillerfelter. Hvert endefelt er et høvdingefelt (de sidste 1,5 m fra baglinjen).

Kampene spilles færdige., det vil sige, at der ikke afsættes spilletid på kampene. Kampene afvikles fortløbende, således at banenummer og kamptid ikke kendes på forhånd. Der spilles i 2 puljer og der spilles semifinale og finale.

Der er plads til 8 klasser, i alt 16 hold på stævnedagen, Først til mølle-princippet er gældende ved tilmelding

Vinderen får en indbydelse til at deltage i DM i høvdingebold. Vær dog opmærksom på, at her vil der gælde andre holdsammensætningsregler.

DM i Høvdingebold afholdes d. 15.-16. maj 2018 i Kreds Nordjylland

Der kan søges om kørselstilskud, maks. 4000 kr, til rejsen Bornholm-København til DM-er i lighed med de andre kvalificerende stævner.

Vedrørende regler se her (er på vej).

De er allerede tilmeldt

Skole Klasser Elever Kontaktperson
Rønne Privatskole 5 klasse 2 hold A række 23 Frank Krogh
Søndermarkskolen 2 51 Lars Myhre
Peterskolen 1 20 Peter Larsen
Bornholms Frie Idrætsskole 5. klasse 21 Camilla Sunke
Friskolen Østerlars 2 16 Gena Andersen

Aktivitetsoversigt

 1. 29.
  jan.
  4. klasse
  Slagboldspil
 2. 31.
  jan.
  2. klasse
  Legedag
 3. 07.
  feb.
  3. klasse
  Boldspil
 4. 26.
  feb.
  5. klasse
  Boldspil
 5. 18.
  mar.
  5.,6. klasse
  Svømning