Vandpolostævne 5.-6. klasse

Vandpolostævne for 5. – 6. klasse

 

Sted: Rønne Svømmehal - på tværs, i den dybe ende af 25 m bassinet samt i springbassinet. 2 vandpolo-baner med mål, bold og et sæt badehætter pr. spillende hold.

 

Deltagere: 5./6. klasse.

Vandpolo minder i opbygning meget om håndbold hvor to hold spiller mod hinanden, og det gælder om at få bolden i modstanderens mål.

Hvert hold består af 3 kæder. Hver kæde består af en målmand og fire markspillere. Holdene kan vælge at have gengangere i de 3 kæder, hvis det ikke passer med elevtallet. Kæderne skal sammensættes ligeværdigt og indeholde både piger og drenge.

En kamp består af 3 perioder af 4 min. spilletid. Der spilles med fortløbende tid og flyvende udskiftning mellem perioderne.

Regler:

Spillet sættes i gang med en sprint, hvor hvert hold starter ved sin egen mållinje. På dommerens signal svømmer spillerne efter bolden der flyder i midten af bassinet.

Et angreb må max. varer 30 sek. hvorefter der skal afsluttes.

Det er ikke tilladt at holde bolden med begge hænder (bolden må dog gerne gribes med begge hænder), holde bolden under vand eller angribe spillere, der ikke har bolden, hvilket udløser frikast til det modsatte hold. Det er ikke tilladt at have fysisk kontakt eller forsætligt at sprøjte vand i hovedet på modstanderen. Dette medfører også frikast til det modsatte hold. Ved særligt grove eller forsætlige fejl gives der personlig fejl og udvisning i resten af perioden.

Målmanden må ikke sætte af på kanten. Hvis det sker gives en mundtlig advarsel første gang. Anden gang det sker bliver holdet bedt om at skifte målmand.

Når bolden passerer baglinjen er der altid målkast, med mindre det er målmanden, som har haft sidste berøring. Da gives hjørnekast. Spilleren nærmest bolden tager altid hjørnekastet.

Ved tvivlsspørgsmål eller fejl fra begge spillere dømmes dommerkast.

Struktur for stævnet: På baggrund af antallet af tilmeldinger vil der blive spillet en turnering hvor de tilmeldte klasser deles i 2 puljer.

De er allerede tilmeldt

Skole Klasser Elever Kontaktperson
Åvangskolen 6.A, 6.B, 6.C 65 Cathrine Reimich-Nielsen
Bornholms Frie Idrætsskole 6. klasse + enkelte fra 5. klasse 30 Karina Bjørn
Søndermarksskolen 5.A og 5.B 51 Louise Lundberg
Friskolen Østerlars 6. klasse 18 Jonas Lind
Paradisbakkeskolen 6a - 6b - 6c 68 Tina Trærup
Svartingedal Skole 6. Klasse 25 Rikke Plambæk

Aktivitetsoversigt

 1. 28.
  jan.
  3. klasse
 2. 01.
  feb.
  4. klasse
 3. 22.
  feb.
  5.,6. klasse
 4. 24.
  feb.
  7.,8. klasse
 5. 16.
  mar.
  5. klasse