Gymnastikdage

Beretning vedrørende Gymnastikdagen for 4. Klasser 2022/2023.

 

Traditionen tro afholdt vi igen Gymnastikdagene i Køge Nord Sportscenter d. 2.-4. november 2022.

På baggrund af stor efterspørgsel på Gymnastikdagene i 2020, forsøgte vi i 2021 at udvide Gymnastikdagene fra 2 til 3 dage. Derfor gjorde vi det samme igen i år, og det var med stor deltagelse og succes. I år forsøgte vi at få plads til en skole mere, og nåede derved op på en deltagelse af 501 børn af Hotherskolen, Mosede Skole, Herfølge Skole, Kirstinedalsskolen, Himmelev Skole, Asgård Skole, Munkekær Skole, Sydkystens Privatskole, Havdrup Skole og Hastrup Skole. Der var desværre tre skoler, der ikke blev plads til. Derfor har vi undersøgt mulighederne for at udvide Gymnastikdagene, evt. i Roskildeområdet.

Da vi får god respons fra vores deltagende skolers lærere, har vi mere eller mindre holdt fast i koncept bestående af at alle børn starter fælles med opvarmning, hovedsageligt bestående af rytmiske sekvenser og danse. Derefter kommer alle børn ud på blandede hold, hvor der er rytme/danseserie, champagnegalop, airtrack, gamle gymnastiklege, stafetlege, redskabsbane og akrobatik.

Som afslutning på dagen, mødes alle børn og danser den samme dans. Det giver en fantastisk afslutning at danse sammen med 150 andre børn.  

Som noget nyt i år, havde vi en ny danseinstruktør med os i gruppen. Hun gjorde et fantastisk stykke arbejde, og har allerede sagt ja til at hjælpe til i 2023.

Gruppen består et par rutinerede lærere der har været med i mange år og så har vi lånt nogle 9.klasses elever. Til næste år har vi brug for en ekstra lærer, for at det hele løber rundt.

Vi forventer at kunne afholde Gymnastikdagene d. 1.-3. november 2023 i Køge Nord Sportscenter.