Orienteringsdag Skive

 

Orienteringsdag i Krabbesholm skov for 8. kl.

"Skolesprinten"

Bestyrelsen for Dansk Skoleidræt, Region Midt- Vestjylland indbyder til O-løbsdag i Krabbesholm skov i Skive for 8. klassetrin. Stævnet starter kl. 9.00 og slutter senest kl. 14.00. Stævnet afvikles efter følgende plan:

                   
Stævnet er for hele klasser. 

Der konkurreres om at blive den bedste klasse sammenlagt for begge løb. Nærmere oplysninger om stævnet, klassekonkurrencen og tilmeldingsblanketter til stævnet og frist for tilmelding kan ses nedenfor.


Dagens program: 

Dagen begynder med en terrænvandring, hvor læreren sammen med sin klasse går en kort bane med 4-5 poster. Formålet er at blive fortrolig med poster, kort, postdefinitioner, afstand, terrængenstande m.m. Turen er sat til at vare ca. 30 min.

Efter terrænvandringen er der klassisk løb på 4 baner af samme sværhedsgrad.

De 2 bedste hold på hver bane tæller point til klassens samlede pointsum, og det er derfor vigtigt, at der er elevhold på alle 4 baner.

For at motivere flere elever til at løbe alene, vil der derudover være præmie til den bedste dreng og den bedste pige på hver af de 4 baner.

Klassekonkurrencen: Løbet afvikles som en klassekonkurrence. Klassen laver selv sin holdopstilling. Det sker ud fra taktisk overvejelse om holdets muligheder for at score flest point. Holdet består af alle klassens elever. Holdopstilling og fordeling på baner er valgfrit og det er ligeså valgfrit, om eleverne løber alene eller sammen parvis. Ingen elev må dog stille op på 2 baner.
På hver bane tildeles point efter placering: 100, 99, 98, …., og på hver bane kan kun de 2 bedste fra hvert hold score point. Løber 2 elever som par, tæller de som 1 løber og de registreres, når sidste løber kommer i mål. Max. løbetid er 90 min. Vinder af klassisk er den klasse, der sammenlagt har scoret flest point. Startinterval er 1 minut.

Stafet orienteringsløb:

Det er en stafet med banelængder på 700 - 900 meter, med 5-6 poster pr. bane. Hver klasse skal løbe i alt 12 ture. Der starter 3 løbere/hold pr. klasse ud på en´ gang. Når en løber/hold fra en klasse kommer i mål, skiftes til næste løber/hold. Den klasse, der gennemfører de 12 baner hurtigst, er vinder af stafetten og tildeles 600 point, de efterfølgende klasser får 580, 560 osv. O-kortet er i dette tilfælde en form for depeche. Grundig instruktion omkring denne aktivitet gives før start til lærerne J.

Hvilken klasse vinder så?

Vinder af stævnet er den klasse, der sammenlagt opnår flest point i de 2 ovennævnte konkurrencer. I det alm. O-løb vil de 2 bedste hold på hver bane samle point til deres klasse. Så derfor er det vigtigt, at alle banerne bliver løbet igennem af mindst 2 hold.

Tidspunkter: 

Kl. 09.00 - 09.20:       Lærerinformation

Kl. 09.20 - 09.40:       Klargøring af startliste med elevnavne og hold til bane 1 - bane 2 - bane 3 og bane 4

Kl. 09.40 - 10.30:       Klasserne går eller løber sammen med deres lærere ud til de 4 startsteder

Kl. 10.30 - 12.00:       Afvikling af det almindelige O-løb med start fra 4 forskellige startsteder

Kl.12.00 - 12.30:        Spisepause og opsamling af elever og lærere på Skive stadion J

Kl.12.30 - 13.15:        Stafetorienteringsløb på- og omkring stadion

Kl.13.15 - 13.45:        Afslutning og tak for i dag

Tilmeldte skoler får tilsendt nærmere oplysninger om stævnet og kortmateriale senest en uge før stævnet. For Skive kort efter tilmelding.
Med venlig hilsen O-løbsudvalget

 

SignUpForm

Aktivitetsoversigt

 1. 28.
  sep.
  Orienteringsdag Skive
  Krabbesholm skov
  8. klasse
 2. 02.
  dec.
  Gymnastikdag på Bjergsnæs efterskole
  Bjergsnæs idrætsefterskole
  5. klasse