Kinnball for 8.kl. Sortebakkeskolen, Nørager.

Kin-Ball

Antal spillere: Tre hold med fire spillere. Hvert hold er repræsenteret med hver sin farve (sort, pink, grå). Det er også muligt at spille Kin-Ball med tre hold à tre spillere.

Bold: Kin-Ball indendørs bold har størrelsen Ø 120 cm V: 960 g (sort eller pink). Kin-Ball udendørs bold har størrelsen Ø: 102 cm V: 1000 g (blå). Udendørsbolden er mindre, da den produceres i et stærkere materiale, der øger vægten lidt.

Bane: Den officielle banestørrelse er 21,40 m X 21,40 m. anbefaler, at banestørrelsen bør variere afhængig af deltagernes fysiske resurser og de fysiske omgivelser.

Kin-Ball tælletavle: Tælletavlen markerer de tre holds farver, og gør det overskueligt for holdene at være opdateret med såvel egne som de andre holds point. Dette har også betydning for holdenes strategiske beslutninger. Se evt. under tilladt angrebstaktik.

Spilletid: Officielt spilles Kin-Ball 3 x 15 minutter - med 5 minutters pause mellem hvert sæt. anbefaler, at spilletiden varieres og tilpasses deltagerne og situationen.

Udgangsposition: Ved start trækkes der lod om hvilket hold, der skal sætte spillet i gang med en serv. Udgangspositionen for en serv er, hvor de øvrige to hold danner fire hjørner rundt om det hold, der skal serve. En spiller fra hvert hold - i hvert af de fire hjørner. 

Serv: Idet bolden serves, skal server råbe OMNIKIN! – og farven på et af de to andre hold. Bolden skal servers, så den har en lige eller opadgående bevægelsesbane. Bolden kan serves ved, at man slår eller skubber bolden med to hænder. Når man slår til bolden kan man bruge "to-arms-slaget". Ved "to-arms-slaget" er hænderne foldet, armene har skulderhøjde og man står med let bøjede ben. Kroppen drejes 90 grader væk fra bolden for efterfølgende at returnere til bolden, og hvor de foldede hænder og arme vil ramme bolden. 
Når bolden serves, skal de tre øvrige spillere på holdet røre bolden. Det er de tre øvrige spillere, der holder bolden oppe fra jorden og gør bolden tilgængelig for serveren. 
De fire spillere på hvert hold skal skiftes til at serve. Sker det, at den samme person server to gange i træk, tæller det for fejl, og de øvrige hold modtager et point hver. Holdet skal serve inden for 10 sek. Så snart de tre øvrige spillere berører bolden, skal holdet serve inden for 5 sek. Det er ikke tilladt at serve bolden ud af banen. Dette tæller for en fejl og de to øvrige hold scorer et point hver. 

I tilfælde af spørgsmål

Kontakt Dan Jensen, Sortebakkeskolen, Nørager.
dan.diderik.jensen@rk-skole.dk

Aktivitetsoversigt

  1. 11.
    jun.
    Cricket dag 5. årgang Støvring
    Støvring Stadion, Kr. Østergårdsvej, Støvring
    5. klasse