Faneleg 8. kl Hundested skole 08.09.22

 

Faneleg - et fairplay spil!

Regler:

2 hold spiller mod hinanden.

Antal spillere - den mindste klasse bestemmer antallet af spillere. Dvs. hvis en klasse har 20 elever og den anden 25, spilles der med 20 spillere på banen. Dermed har det ene hold 5 udskiftere. Der er tvungen udskiftning når en holdkammerat kommer i fængsel.

Bane: der spilles på en halv fodboldbane hvor der på de to baglinjer er placeret 5 faner i 5 hulahopringe. Banen er delt på midten så hvert hold har deres egen banehalvdel hvor de har helle.

Der spilles på tid. Når alle 10 faner er erobret, dvs. de alle befinder sig på samme banehalvdel, fører det ene hold 10 0. Herefter fordeles fanerne igen i de 10 hulahopringe. Når tiden er udløbet tælles op hvor mange faner hvert hold har.

Fængsel: På hver banehalvdel er der afmærket et fængsel. Hvis man bevæger sig ind på modstandernes banehalvdel, kan man fanges hvis man bliver berørt af en fra det andet hold.

Fange: Hvis en spiller fra ens eget hold løber ind på modstanderens halvdel og når ind i fængslet uden af blive ”fanget”, kan denne befri 2 ”fængslede” ved, at tage dem i hånden og føre dem hjem til egen bane. Man kan ikke fanges på vej tilbage, så længe man holde i hånden. Man kan ikke befri nogen’, hvis man er på vej tilbage med en stjålet fane. Man kan heller ikke bruge fængslet som ”helle” på vej mod de andres faner.

Stjæle faner: Kommer en spiller igennem modstandernes banehalvdel uden at blive fanget, har denne helle i en af hulahopringene. Der må max stå 2 i hver hulahopring. Den spiller der forsøger, at stjæle en fane må løbe med den tilbage mod egen banehalvdel hvis spilleren bliver fanget skal fanen afleveres og man skal gå direkte i fængsel. Spilleren med fanen må gerne kaste denne til en medspiller dog skal fanen løbes over grænsen. Ved løb med en fane, skal holdes så den er synlig.
Grisevagt: Hjemmeholdet må ikke stå ”grisevagt” ved hulahopringene eller ved fængslet – de skal minimum stå 3-5 meter væk.

Dommere: Har man mulighed for det, kan man placere en måldommer ved hver endelinje og en hoveddommer der tjekker midten.

Før kamp de to hold stiller op i to rækker og giver highfive til

hinanden god kamp!

Hvis et eller begge hold ikke har end trøjer på, skal det ene hold udstyres med overtrækstrøjer eller bånd

Husk at spillet er et fairplay spil og ”snydere” bliver udvist ved gentagen snyd. Eventuelle uenighed afgøres ved ”sten, saks, papir” bedst ud af 3!

SignUpForm

De er allerede tilmeldt

Skole Klasser Elever Kontaktperson
Hundetsted Skole 2 45 Hundested Skole

Aktivitetsoversigt

 1. 25.
  aug.
  Fodbold 4. klasse Stenløse 25.08.22
  Lærkeskolen - Stenløse
  4. klasse
 2. 01.
  sep.
  6.,7. klasse
 3. 02.
  sep.
  7.,8. klasse
 4. 02.
  sep.
  6.,7. klasse
 5. 02.
  sep.
  6.,7. klasse