Lærerkursus to områder: "redskabsaktiviteter" og "dans og udtryk"

Kære idrætslærere i Kreds Trekanten

 

Her er et kursus, du IKKE kan sige nej til, for det er ganske GRATIS og foregår i UGE 26 DIN FORBEREDELSESUGE – så tag dine idrætskollegaer med og lad jer inspirere sammen 😊

 

Dato: tirsdag d. 27. juni kl. 14-17

Hvor: Østerhåbskolen, Søndre Torstedvej 1, 8700 Horsens

Indhold: Redskabsaktiviteter og dans & udtryk af hhv. Henrik Taarsted Jørgensen, Lektor, Cand. Scient. Idræt, Ph.d., VIA Læreruddannelsen i Aarhus og Katrine Bertelsen, lektor, UC SYD

 

Du vil på kurset komme gennem begge workshops og du kan gå direkte hjem og anvende det i din undervisning. Nedenfor kan du læse, hvad du kan forvente af workshoppene.

 

Dans & udtryk

På kurset vil du få inspiration til, hvordan du og eleverne kan arbejde med progression inden for udvalgte kundskaber og færdigheder inden for indholdsområdet Dans og udtryk samt kobling til temaer (ex. køn, identitet, kultur). Der bliver sat fokus på et rød tråd forløb i idrætsundervisningen, som vil være det bærende og bæredygtige element i kurset. Idrætsdidaktiske og -pædagogiske perspektiver danner rammen for, hvordan der kan arbejdes med og anvendes teori og fagsprog som en aktiv og naturlig del af idrætsundervisningen.

 

Redskabsaktiviteter

På kurset vil du få inspiration til, hvordan du og eleverne kan arbejde med progression inden for udvalgte færdigheder under overskrifterne: fra hovedstand til overslag, fra håndstand til kraftspring og fra rulle til salto. Der bliver sat fokus på, hvordan sammensætningen af grupper kan kvalificere elevernes udbytte. I grupperne arbejder eleverne med de tre roller: springer, modtager og observatør, og de anvender teori og fagsprog i analyser og feedback. Vi vil diskutere sikkerhed samt fordele og ulemper ved forskellige metodiske tilgange, og der bliver selvfølgelig mulighed for at du kan stille spørgsmål.

 

Vi vil sørger for en let forplejning undervejs 😊

Tilmelding på hjemmesiden.

 

Mange idrætshilsner

Dansk Skoleidræt Trekantensområdet

SignUpForm

De er allerede tilmeldt

Skole Klasser Kontaktperson
Sdr Vang Skole Hans Martin Damm
Stensballeskolen Linda Stouby Hansen
Stensballeskolen Magnus M M Devantier Stensballeskolen
Østerhåbskolen Brian Rasmussen
Bankagerskolen Louise Ravn
Østerhåbskolen Katrine Mandrup Rosendal
Bankagerskolen Henrik Secher
Bankagerskolen 76293330 Linett Mertz
Østbirk skole Anita Roed Jørgensen
Østerhåbskolen, Flyveren Christina Høstrup Sørensen
Østerhaabskolen Jannie W. Nielsen

Aktivitetsoversigt

 1. 27.
  jun.
 2. 02.
  sep.
  SkoleCricket
  Egen skole
  4.,5.,6. klasse