Trivselskorpset

Styrk trivslen og fællesskabet

Trænger I til et forfriskende, aktivt og skægt indslag i skoledagen? Så send bud efter Trivselskorpset!

Trivselskorpset er skabt som en reaktion på et par år, hvor Corona har sat et kedeligt præg på skoledagen. Korpset rykker ud på skoler landet over og giver eleverne et sjovt og anderledes afbræk. Formålet er at understøtte trivsel og fællesskab hos de unge mennesker via inkluderende aktiviteter, der giver anledning til snakke, smil, sammenhold, sved på panden og fælles oplevelser for både elever og pædagogisk personale.

 

Trivselskorpset til mellemtrinnet

Trivselskorpset til mellemtrinnet undersøger forskellige aspekter af trivsel via inkluderende aktiviteter, som styrker samarbejde, stiller motoriske udfordringer, får pulsen op og giver mange smil på læben. I alle aktiviteter har vi således fokus på at skabe fælles bevægelsesoplevelser for hele klassen.

 

Trivselskorpset til udskolingen

Trivselskorpset til udskolingen dykker endnu mere ned i begrebet ”trivsel”. Vi laver både nogle aktiviteter, hvor vi bevæger os sammen, men der vil også være aktiviteter, hvor vi arbejder os mere ind i trivslen, snakker og reflekterer ud fra de aktiviteter, vi laver. I alle aktiviteter har vi således fokus på nogle værdier ift. klassens og den enkelte elevs trivsel.

 

Inden i booker et besøg, har I brug for at vide følgende:

  • Et besøg af Trivselskorpset til udskolingen består af enten 2 x 1½ time eller 4 x 1½ times instrueret forløb med aktiviteter. En instruktør har én klasse ad gangen.
  • Hvis I booker et besøg til to klasser, er et besøg 1 x 1½ time om formiddagen og 1 x 1½ time om eftermiddagen. Hvis I booker et besøg til fire klasser, er et besøg 2 x 1½ time om formiddagen og 2 x 1½ time om eftermiddagen.
  • Der kan max. deltage to klasser om formiddagen og to klasser om eftermiddagen.
  • Dansk Skoleidræt sender 1 eller 2 uddannede instruktører ud, afhængig af, om I booker besøg til to eller fire klasser.
  • Besøget kræver en hal, et fællesrum eller lignende pr. klasse, eller en hal med plads til to klasser som laver opdelte aktiviteter.

Besøg af Trivselskorpset kan både anvendes som et enkeltstående arrangement, og som en del af et trivselsforløb.