Øvelsesdatabasen bliver til Aktivitetsdatabasen.dk

I januar gik Aktivitetsdatabasen.dk i luften. Mere end 2000 brugere har allerede oprettet sig og kan derfor tage bl.a. brain breaks, faglige øvelser og motorik-aktiviteter ned fra hylderne og med ind i klasserne, præcis som de har lyst. Ved udgangen af marts erstatter den nye platform den side, som mange af jer kender som Øvelsesdatabasen.

30. marts 2023

Sådan gør du

  • For at komme i gang skal du blot oprette en bruger på aktivitetsdatabasen.dk.
  • Det er gratis og tager max. to minutter.
  • Når du først er logget ind, kan du søge, printe og gemme alt det du vil.
  • Aktivitetsdatabasen.dk skulle med andre ord gerne gøre det lettere og hurtigere for dig som underviser at planlægge bevægelse i din undervisning, finde aktiviteter til din idrætstime, til frikvartererne eller til SFO.

”Vi vil gøre det så let for undervisere som muligt at få bevægelse med i timerne.” Det var udgangspunktet, da Dansk Skoleidræt startede arbejdet med Aktivitetsdatabasen.dk. Derfor er der skabt en helt enkelt platform – kun øvelser og intet andet. Til gengæld kom der rigtig mange af dem. Faktisk rummer Aktivitetsdatabasen.dk mere end 700 øvelser i dag, og der vil løbende komme flere på.

Det betyder, at du som underviser eller pædagog kan gå på Aktivitetsdatabasen.dk og filtrere, så resultaterne passer præcis til dit behov. Søg fx på ”Dansk”, ”2.-3. klasse” og ”1-10 minutter” – så får du en faglige bevægelsesøvelse, der passer til danskundervisningen på det valgte klassetrin og af den ønskede varighed. Du kan fx også søge på ”SFO” og ”Koncentration og opmærksomhed” for en aktivitet, der passer til det. Du kan også gøre det hele kort og bare vælge ”Brain breaks” eller skrive ”Legepatrulje” i søgefeltet – graden af detaljer i søgningen er op til brugeren selv.

Øvelsesdatabasen erstattes

Mange af jer har brugt og bruger stadig vores øvelsesdatabase flittigt. Den 31. marts erstattes denne af Aktivitetsdatabasen.dk, og fra Dansk Skoleidræts side håber vi naturligvis, at I vil benytte jer af det forbedrede tilbud. Skulle du glemme navnet på den nye database, kan du bare bruge øvelsesdatabasens link – så bliver du automatisk henvist til Aktivitetsdatabasen.dk

Vi glæder os til at give jer endnu mere inspiration til bevægelse i skoledagen!

Gå til Aktivitetsdatabasen.dk