700 aktiviteter klar i ny database

Nu bliver det nemmere at tilgå alle Dansk Skoleidræts øvelser og aktiviteter. Vi har samlet det hele på én hjemmeside og gjort det let for dig at finde præcis det, du har brug for. Du finder det på Aktivitetsdatabasen.dk

19. januar 2023

Gennem længere tid har vi hos Dansk Skoleidræt kunnet se, at rigtigt mange af de besøg vi får på vores hjemmeside – skoleidraet.dk – handler om øvelser og aktiviteter. Vi har også kunnet se, at mange af jer har skullet lede lidt efter jeres favoritøvelser eller aktiviteter, som lige præcis passer ind i jeres undervisning. Derfor har vi nu samlet alle øvelser og aktiviteter i én og samme database under navnet Aktivitetsdatabasen.dk.


Filtrer, søg og gem favoritter

Vi har været mere end 700 øvelser og aktiviteter igennem, renskrevet og kategoriseret dem. På flere af øvelserne er der video til, og der er ligeledes arbejdsark til en lang række aktiviteter. Leder du efter inspiration til Legepatruljen, kan du blot søge på "Legepatuljen" og så kommer alle legene frem. Ønsker du i stedet at filtrere på fx fag, brain breaks, klassetrin eller øvelsens varighed, kan du også gøre det. Du kan også finde små-aktiviteter og øvelser til idrætsfaget.

Er der øvelser, du bliver særligt glad for, eller som du kan se anvendelige i et kommende undervisningsforløb, kan du trykke på en lille stjerne og dermed tilføjes øvelsen til dine personlige favoritter.

- Vi har arbejdet længe på at finde en løsning, der samler alle vores aktiviteter, øvelser og brain breaks ét sted, og samtidig bringer dem helt frem i fladen, så de ikke ligger og gemmer sig på forskellige hjemmesider. På Aktivitetsdatabasen.dk sker netop det - og så kan man som bruger samtidig let sortere i øvelserne og lave et personligt favorit-bibliotek. Det bliver ikke meget lettere. Vi håber, at den nye øvelsesbank kan være med til at skabe endnu mere bevægelse i skoledagen og gøre skoletiden endnu federe for så mange elever som muligt, siger Signe Asferg Rasmussen, der er projektleder i Dansk Skoleidræt.


Sådan gør du

For at komme i gang skal du blot oprette en bruger på aktivitetsdatabasen.dk. Det er gratis og tager max. to minutter. Når du først er logget ind, kan du søge, printe og gemme alt det du vil.Aktivitetsdatabasen.dk skulle med andre ord gerne gøre det lettere og hurtigere for dig som underviser at planlægge bevægelse i din undervisning, finde aktiviteter til din idrætstime, til frikvartererne eller til SFO.


Vi har glædet os til at dele resultatet af et større stykke arbejde – vi håber, I vil tage godt imod databasen.

God fornøjelse 😊

Gå til Aktivitetsdatabasen.dk