Aktivitetsuger med ekstra bevægelse i de boglige fag

Sæt Skolen i Bevægelse byder i maj på Bevægelsesfabrikken for de yngste elever og Bevægelsesboxen for de ældste. Begge dele med fokus på, at eleverne selv står for aktiviteterne.

15. marts 2019

Vil I også være med?

Vil I også gerne være med i enten Bevægelsesfabrikken eller Bevægelsesboxen, og er I ikke allerede tilmeldt Sæt Skolen i Bevægelses kampagne for skoleåret 2018/19?
Frem til den 22. marts er det stadig muligt at tilmelde klassen til kampagnen – det er helt gratis at være med!

Når Sæt Skolen i Bevægelses aktivitetsuger løber af stablen fire uger i maj vil henved 4000 klasser fra knap 800 skoler landet over sætte ekstra skub i bevægelsen i de boglige fag. Skolerne er nemlig tilmeldt projektets kampagne for indeværende skoleår, og herigennem er der aktivitetsuger på skemaet med enten Bevægelsesfabrikken for 0.-4. klasse eller Bevægelsesboxen for 5.-9. klasse.
Fællesnævneren for begge tiltag er at skabe en bevidsthed om, at bevægelse kan være mange ting - det er ikke kun, når vi får sved på panden.


Nuanceringen af bevægelsesbegrebet illustreres i år med en plakat, hvor der sættes beskrivelser på de fire bevægelseskategorier ”Tillid og samarbejde”, ”Koncentration og opmærksomhed”, ”Koordination” samt ”Puls”. Fire kategorier, som mange vil kunne nikke genkendende til fra Bevægelsesjulekalenderen, og som igen fungerer som en bevidstliggørelse af, hvad bevægelse egentlig er. Målet er at arbejde med nye læringsmetoder, der kan skabe gode kognitive effekter – det kan fx være, hvordan man som klasse bliver bedre til at koncentrere sig.

Læs mere om Bevægelsesfabrikken

Lav jeres egne film
I Bevægelsesfabrikken kan eleverne i 0.-4. klasse lave deres egen animerede bevægelseshistorie. I et univers med skøre sørøvere, monstre og robotter som de gennemgående figurer producerer eleverne deres egne små film og lægger speak til. Bagefter kan den færdige historie vises på klassens smartboard, mens alle er aktive.
På den måde kan bevægelsesfilmene anvendes i alle fag som en lille brain break, hvor eleverne kommer op af stolene og bevæger sig til musik, mens de får fortalt en historie. Bevægelsesfabrikken kan også tænkes direkte ind i fagene – det er der i år lavet en lærervejledning og forskellige undervisningsforløb, som giver mere inspiration til.

Læs mere om Bevægelsesboxen

Bevægelsesboxen tilsendes
For elever i 5.-9. klasse byder aktivitetsugerne på Bevægelsesboxen. Her handler det om, at eleverne skal på banen i skabelsen af bevægelsesaktiviteter til fagene og på den måde tage ansvar for at styrke egen læring. Helt konkret skal eleverne producere nogle fysiske kort med forskellige aktiviteter inden for de fire nævnte bevægelseskategorier påtrykt. Det gør de via en web-app på Bevægelsesboxens hjemmeside, www.b-box.dk. Men for at alle kommer rigtig godt i gang i år, modtager alle skoler i kampagnen den fysiske bevægelsesboks med posten indeholdende en række forproducerede kort. De udgør sammen med klassernes egenproducerede af slagsen et komplet sæt med op mod 100 aktivitetskort, som altid kan hives frem, når der er behov for at sætte god, selvproduceret bevægelse på programmet i timerne.

 
www.sætskolenibevægelse.dk kan I læse meget mere om både Bevægelsesfabrikken og Bevægelsesboxen.


Sæt Skolen i Bevægelse er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, som er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det overordnede mål med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

Tilmeld kampagnen fra Sæt Skolen i Bevægelse