Belønningsdage: Tak for hjælpen

2200 elever på landets skoler har været på årets belønningsdage som tak for en stor frivillig indsats med at skabe aktive dage for kammeraterne på deres skoler. Nogle af dem fik en fed oplevelse på Idrætshøjskolen Bosei i Præstø.

18. maj 2018

Rollerne var for en dag byttet rundt for 2200 elever på den årlige belønningsdag. Til daglig er det dem, der sætter gang i aktiviteterne. Men denne dag var det dem, der fik en dag fuld af idræt, leg og bevægelse på de årlige belønningsdage, som Dansk Skoleidræt og TrygFonden arrangerer som en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen. 
Idrætshøjskolen Bosei i Præstø var en af de skoler, der afholdt belønningsdag. Her fik eleverne prøvet nogle af de aktiviteter, der er en del af idrætshøjskolens hverdag - nemlig asiatisk kultur og kampsport kombineret med frilufts- og legeaktiviteter i den fantastiske sydsjællandske natur. Der var både judotricks, svedige sværdslag med orker i gorillastørrelser og en rask tur i vandrutchebanen på programmet. 

Se indslag fra Idrætshøjskolen Bosei på TV Øst

Hele 10 høj- og efterskoler rundt om i hele landet dannede rammen om dagene. Eleverne er både Gåbus-chauffører, der bringer de mindste elever aktivt og sikkert til skole på gåben. Det er de friske elever i Legepatruljen og GameBoosters, der sørger for, at alle har nogen at lege med i frikvartererne. Og sidst men ikke mindst er det alle de seje junioridrætsledere, der sætter skub i motorik- og legeaktiviter i skolernes indskolinger og Sfo’er. Alt sammen aktiviteter, der er en del af Dansk Skoleidræt og TrygFondens fælles projektprogram Sunde Børn Bevæger Skolen, der skal inspirere skolerne til en mere aktiv skoledag.  

280 skoleelever bliver onsdag hyldet og belønnet på Idrætshøjskolen i Aarhus.

Gode rollemodeller

 - Vi mærker tydeligt, at de store elever virkelig gerne vil gøre en forskel, og det ansvar de har, betyder meget for dem. De er helt klart bevidste om, at de har en vigtig funktion som gode rollemodeller for de små, og på den måde løfter de en stor opgave, når det handler om at få en skoledag med mere bevægelse, siger Ann-Karina Overlade, projektleder i Dansk Skoleidræt.

Artemis Ebbe Politis fik nakket en ork i skoven. Senere prøvede hun kræfter med en af sine klassekammerater Fladsåskolens afd. Korskilde i judolokalet. Til daglig er hun Legepatrulje og sætter gang i frikvartererne for indskolingseleverne.
- Jeg kan virkelig godt lide at lege med de små. De er søde og sjove, og så lærer man at fremlægge for andre mennesker og at være lidt styrende, siger hun. 

Niclas Hansen fra Ravnsborg Skole forsøgte at holde balancen hele vejen ned ad vandrutchebanen, men slap ikke tørt igennem turen.
- Jeg er junioridrætsleder. Det var det valgfag, jeg helst ville have. Vi laver lege og motorik for børnene i SFO’en. Jeg ved ikke, hvad jeg skal bruge det til, men jeg lærer ihvertfald at have med børn at gøre, siger Niclas.

Alle skoler, der har Legepatruljen, GameBoosters, Junioridrætsledere eller Gåbus-chauffører, får hvert år i maj tilbudt en gratis belønningsdag.